Αθώος κρίθηκε από δικαστήριο της Χαλκίδας ο 30χρονος που τον περασμένο Μάϊο είχε κλωτσήσει το γατάκι στην Αιδηψό. Ο 30χρονος είχε συλληφθεί αφού ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ που έχει στο πόδι του και το οποίο φαινόταν ξεκάθαρα στο βίντεο που είχε ανεβάσει τότε η παρέα του, όπου αποτυπωνόταν η κακοποιητική συμπεριφορά του προς το ανυπεράσπιστο ζώο.

Σε ανάρτησή της η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση Β. Εύβοιας Happy Paws σχολιάζει  την αθώωση του 30χρονου ότι «συμπεραίνουμε ότι εφόσον η άτυχη γατούλα δεν υπέστη κάποια σωματική βλάβη, με το σκεπτικό των δικαστών, είναι αθώος».

Αναλυτικά όσα αναφερονται στην ανάρτηση:

«Μετά την σημερινή απόφαση του 3μελούς δικαστηρίου Χαλκίδας ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο νεαρός για το περιστατικό που αφορούσε την γατούλα στην Λιχάδα. Συμπεραίνουμε ότι εφόσον η άτυχη γατούλα δεν υπέστη κάποια σωματική βλάβη, με το σκεπτικό των δικαστών, είναι αθώος. Αν λοιπόν κάποιος δώσει κλωτσιά στο παιδί μας / σας από την στιγμή που το παιδάκι δεν πάθει κάποια σωματική βλάβη ο δράστης θα είναι αθώος;;; Αναρωτιόμαστε……! Για εμάς κάθε μορφή ζωής έχει ακριβώς την ίδια σημασία. Εσείς όταν το παιδάκι σας δεν τρώει, το κλωτσάτε;;; Ή το βάζετε στην καρέκλα και προσπαθείτε με ήρεμο τρόπο να φάει;;; Εμείς πάντως κάνουμε το δεύτερο. Ως πότε αυτή η κοινωνία θα κλείνει τα μάτια και θα αθωώνει ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαπράξει κάποια κακουργηματική πράξη; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;;; Ως ποτέ θα κυκλοφορούν ελεύθεροι βιαστές, βιαστές ανηλίκων, δολοφόνοι, άνθρωποι που κακοποιούν βάναυσα ψυχές;;; Σίγουρα δεν ήμαστε εμείς αυτοί που θα καταδικάσουν κάποιον! ΣΙΓΟΥΡΑ όμως θα προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή της μικρής μας Λιχαδίτσας και να δικαιωθεί για αυτά που πέρασε! Η συνέχεια στους δέκτες σας…….! Άλλη μια φορά ευχαριστούμε όσους ήταν και είναι δίπλα μας σε αυτόν το αγώνα».