21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπόλυτη επικράτηση της Ν.Δ. στην ΠΕΔΑ / Πρόεδρος ο Γιώργος Μαρκόπουλος /...

Απόλυτη επικράτηση της Ν.Δ. στην ΠΕΔΑ / Πρόεδρος ο Γιώργος Μαρκόπουλος / Εκλεγέντες Δήμαρχοι αν. Αττικής

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, η Ν.Δ. κερδίζει 13 έδρες, η ανεξάρτητη κεντροαριστερή παράταξη του Γ. Ιωακειμίδη 4, ο Άκης Κατωπόδη του ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΚΙΝΑΛ με τον Σταύρο Τζουλάκη 3 και η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) 2 έδρες.

Νέος Πρόεδρος αναδείχτηκε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος υπερψηφίστηκε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. έναντι του Δημάρχου των 3Β  Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος κατά δήλωση του κατόπιν τούτου θα παραιτηθεί.

Όσον αφορά το 25μελές Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου της Τ.Α. Α΄ βαθμού (15 δήμαρχοι και 10 Δ.Σ.), απαρτίζεται πλέον από 10 δημάρχους και 3 δημοτικούς συμβούλους της Ν.Δ. 13 συνολικά που της εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία. Μεταξύ των δημάρχων της πλειοψηφίας δύο δήμαρχοι της αν. Αττικής, ο Δημήτρης Κιούσης δήμαρχος Κρωπίας και Ευάγγελος Μπουρνούς δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αν. Αττικής που εκλέχτηκαν είναι: ο Πέτρος Πουλάκης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας που κέρδισε την 6η θέση, ο Νεκτάριος Καλαντζής μείζονος μειοψηφίας δήμου Παλλήνης, Γιώργος Σωφρόνης τ. δήμαρχος Σαρωνικού και Αντώνης Τούντας αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας που πέρασε τελευταίος το νήμα.

Μεγάλοι χαμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αν. Αττικής:

Έφη Κρεμμύδα Πρόεδρος Δ.Σ. Παιανίας, Λάμπρος Κασαγιάννης π. δήμαρχος – Δ.Σ. μείζονος μειοψηφίας Παιανίας, Δήμητρα Ράπτη Πρόεδρος Δ.Σ. Σαρωνικού και Δημήτρης Κολιοβασίλης αντιδήμαρχος Δήμου Μαρκοπούλου.

Άτυχος στάθηκε ο τ. Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης Δ.Σ. Σαρωνικού, ο οποίος εκλέχτηκε ισοψηφώντας τρίτος με τον τέταρτο στο ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και στην κλήρωση που ακολούθησε η τύχη δεν τον ευνόησε, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα