24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποζημίωση 300.000 ευρώ με καθυστέρηση εννιά ετών για τύφλωση παιδιού από βεγγαλικά

Αποζημίωση 300.000 ευρώ με καθυστέρηση εννιά ετών για τύφλωση παιδιού από βεγγαλικά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Πελοπόννησος , η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει υπολογίσει ότι τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκαν περίπου 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία σε διάφορους πιστωτές.

Εννέα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν από το 2014 για να δικαιωθεί η οικογένεια του παιδιού που τυφλώθηκε από βεγγαλικά στη διάρκεια του καρναβαλιού στην Πάτρα. Ο 20χρονος, σήμερα, έχει χάσει το 90% της όρασής του από το αριστερό του μάτι από ελαττωματικό πυροτέχνημα.

Το δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στην οικογένεια του ανήλικου, τότε, θύματος, ποσό 170.000 ευρώ. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίσθηκε και ο Δήμος Πατρέων υποχρεώθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ. Εν τέλει, μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν είχαν ληφθεί τα προληπτικά μέτρα από τον πυροτεχνουργό, ο οποίος είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων. Παράλληλα, είχε εισχωρήσει υγρασία στα βεγγαλικά, που είχαν εισαχθεί από την Κίνα, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της τελετής έναρξης του καρναβαλιού και όχι 3 μήνες πριν!

Ο 11χρονος μαθητής, τη χρονιά εκείνη είχε συγκλονίσει με την περιπέτειά του το πανελλήνιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε η απώλεια της όρασής του. Η αποζημίωση του άτυχου νέου έρχεται να προστεθεί σε πολλές δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ως επίκεντρό τους το πατρινό Καρναβάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Πελοπόννησος , η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει υπολογίσει ότι τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκαν περίπου 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία σε διάφορους πιστωτές.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα