23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑτύχημα στο λούνα παρκ: «Κλειδί» η αλλαγή ιδιοκτησίας και οι αποχωρήσεις προσωπικού

Ατύχημα στο λούνα παρκ: «Κλειδί» η αλλαγή ιδιοκτησίας και οι αποχωρήσεις προσωπικού

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες αποχώρησαν από το λούνα παρκ εργαζόμενοι που είχαν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία κάποιων παιχνιδιών.

Νέα στοιχεία για το ατύχημα που είχε μια παρέα τεσσάρων νεαρών σε ένα παιχνίδι του Allou Fun Park έρχονται στη δημοσιότητα, που ενδεχομένως να εξηγούν και τους λόγους που έγινε αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, κρίσιμη στιγμή για την γενικότερη λειτουργία του λούνα παρκ ήταν η αλλαγή ιδιοκτησίας που έγινε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, κατά τη διάρκεια της νέας ιδιοκτησίας, υπήρξαν αλλαγές σε προσωπικό σε κρίσιμα πόστα, ενώ φαίνεται πως μηχανικοί που επέβλεπαν τα παιχνίδια, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. «Σύμφωνα με αναφορές, ο μηχανικός που είχε τη γενικότερη εποπτεία των παιχνιδιών βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το πάρκο» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Το προηγούμενο ατύχημα και το επιπλέον σύστημα ασφαλείας

Όπως αποκαλύφθηκε, πριν έξι χρόνια –επί της προηγούμενης διεύθυνσης του λούνα παρκ- είχε συμβεί ξανά ατύχημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Τότε, το ατύχημα είχε αποδοθεί σε δυσλειτουργία της αντλίας νερού, με τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου να τοποθετούν στην αντλία ένα έξτρα σύστημα το οποίο, αν έβρισκε δυσλειτουργία, σταματούσε όλον τον μηχανισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μηχανισμός αυτός είχε αφαιρεθεί από το παιχνίδι την περίοδο που αποχώρησαν οι μηχανικοί που το χειρίζονταν.

Πώληση έναντι μικρού αντιτίμου και.. ΕΣΠΑ

Όπως υπογράμμισε στην εκπομπή «Live News» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η επιχείρηση άλλαξε χέρια πρόσφατα, έναντι μικρού αντιτίμου. Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης του Allou Fun Park θέλησε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με σκοπό να επεκτείνει και να αναμορφώσει το πάρκο.

«Το προκαταρκτικό πόρισμα είναι έτοιμο»

Παράλληλα, στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος τραυματιών, Κώστας Λακαφώσης, ο οποίος σημείωσε πως το προκαταρκτικό πόρισμα για το ατύχημα είναι έτοιμο.

«Το τι μπορεί να συνέβη το ξέρουμε. Έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, έχουμε κάνει έρευνα από κοινού με τον διορισμένο πραγματογνώμονα. Μπορώ να μεταφέρω ότι έχουμε κάνει αυτά που πρέπει, έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Το τι πραγματικά έχει συμβεί, σε πολύ μεγάλο ποσοστό το ξέρουμε. Από την πλευρά μου, το προκαταρκτικό πόρισμα μπορώ να το έχω έτοιμο σε 24 ώρες αν κάποια υπηρεσία το ζητήσει αρμοδίως». Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελικό πόρισμα θα αργήσει να παραδοθεί καθώς απαιτούνται ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλες τεχνικές αναλύσεις.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα