21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧριστός Ανέστη! Η ζωή νίκησε το θάνατο – Το φως, το σκοτάδι....

Χριστός Ανέστη! Η ζωή νίκησε το θάνατο – Το φως, το σκοτάδι. Χρόνια πολλά!

Φέτος ζήσαμε αγαπητοί φίλοι/ες ένα διαφορετικό Πάσχα. Ένα Πάσχα που ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα ζήσουμε, στερημένοι των θρησκευτικών και λαϊκών εθίμων μας, μακριά απ’ τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας. Έλαχε στην δική μας τη γενιά να ζήσουμε ένα όλως διόλου  διαφορετικό πόλεμο. Ένα πόλεμο μ’ έναν αόρατο εχθρό, τόσο επιθετικό και ύπουλο, τόσο έξω απ’ τις δυνατότητες αντιμετώπισής του απ’ την ανθρωπότητα.

Ένα εχθρό που ήρθε να μας δείξει πόσο μικροί είμαστε απέναντι στη δύναμη της φύσης ή του Θεού αν θέλετε. Ένα εχθρό που μας απέδειξε ότι μπροστά του είμαστε όλοι ίσοι κι ανίσχυροι. Μεγάλοι ή μικροί, πλούσιοι ή φτωχοί, πεφωτισμένοι ή μη, σταθήκαμε – στεκόμαστε ανυπεράσπιστοι μπροστά του.

Λένε για άλλες υγειονομικές συμφορές που έπληξαν τον κόσμο, την Πανούκλα τον μεσαίωνα, την Ισπανική γρίπη του 1918, την Ασιατική γρίπη του 1957, τη γρίπη των πτηνών του 2006….

Και τώρα που θεωρήσαμε ότι έχουμε γίνει ανίκητοι αφού κατακτήσαμε την υψηλή τεχνολογία… να ‘σου προβάλει ένας κορωνοϊός για να μας αποδείξει την μικρότητά μας και να μας γκρεμίσει απ’ το κάστρο του απέραντου εγωϊσμού που διακατέχει εμάς τους ανθρώπους.

Ένας αόρατος απειροελάχιστος ιός μας καθηλώνει, μας αναγκάζει να κλειστούμε σπίτια μας, μας απομονώνει, γκρεμίζει την παγκόσμια οικονομία. Έτσι για ν’ αντιληφθούμε ότι το χρήμα δεν είναι θεός….

Την επόμενη μέρα, όταν θ’ αρχίσουμε δειλά-δειλά να πιάνουμε το νήμα της ζωής από κει που το αφήσαμε, θα διαπιστώσουμε ότι όλα έχουν αλλάξει…. Είναι στο χέρι μας να πάμε την αλλαγή προς το καλύτερο, αν γίνουμε ταπεινοί από υπερόπτες, αν αναγνωρίσουμε ότι ακόμα ο αόρατος αντίπαλος βρίσκεται ανάμεσα μας και δεν επαναλάβουμε τα ίδια λάθη…

Η Ανάσταση του Κυρίου, ας γίνει πυξίδα της δικής μας νίκης απέναντι στον τρόμο του κορωνοϊού κι ας χαρούμε τις απλές χαρές που απλόχερα η ζωή μας δίνει. Ας πάψουμε να ζητάμε όλα και περισσότερα υλικά αγαθά. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στην ύλη, η ευτυχία βρίσκεται στα απλά κι ωραία της ζωής… στον ήλιο που ανατέλλει, στα όμορφα δειλινά, στο χιόνι, τη βροχή, τη φύση που βλασταίνει… σ’ όλα τα μικρά κι ασήμαντα που έχουμε ξεχάσει κυνηγώντας το χρήμα….  Ευτυχία είναι η καλή μας υγεία!

Ο κορωνοϊός μας έδωσε ένα ισχυρό μάθημα ζωής, όταν μας ψιθύρισε στ’ αυτί στη μοναξιά των υγειονομικών μονάδων αναφοράς covid 19 «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης».

Χριστός Ανέστη! Η ζωή νίκησε το θάνατο – Το φως, το σκοτάδι. Χρόνια πολλά!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα