24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠεριφέρεια Αττικής: Πρωτότυπες Αναστάσιμες ευχές με κλασική μουσική (link)

Περιφέρεια Αττικής: Πρωτότυπες Αναστάσιμες ευχές με κλασική μουσική (link)

Η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και υπό το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, «ντύνει» μουσικά τις ευχές της προς όλους τους πολίτες της Αττικής για καλή Ανάσταση.

Στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε αυτό το link:  https://www.youtube.com/watch?v=eVR4Ur7GToU , το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, επιστρατεύοντας τα μέσα που η τεχνολογία μπορεί να μας προσφέρει, ερμηνεύει τρεις υποβλητικές, απαιτητικές συνθέσεις που μέσα από τον ήρεμο και φορτισμένο χαρακτήρα τους, οδηγούν σε λύτρωση και ψυχική ανάταση. Τα δύο έργα του Μπετόβεν, είναι έντονα εκφραστικά με μεγάλο εύρος που ταιριάζει και στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, ενώ ο Μπαχ, είναι ένας δημιουργός που έχει ταυτιστεί, όσο κανείς, με το πνεύμα των ημερών του Πάσχα.  

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που ανταποκρίθηκε άμεσα και με θέρμη στην πρότασή μας να «ντύσουμε» μουσικά τις ευχές μας για καλή Ανάσταση, προς όλους τους πολίτες της Αττικής. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας η μουσική μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχή μας και να λειτουργήσει ανακουφιστικά σε αυτή τη δοκιμασία. Όλοι μαζί δίνουμε αυτή την εθνική μάχη και όλοι μαζί θα την κερδίσουμε».

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που εμφανίζεται στο βίντεο αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί

Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί

Πάρις Αναστασιάδις, βιόλα

Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλλο

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα