23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα» – Συγκλονίζει ο 20χρονος φοιτητής που...

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα» – Συγκλονίζει ο 20χρονος φοιτητής που επέζησε από τη φονική σύγκρουση

Έκανε τους πάντες να ξεσπάσουν σε λυγμούς

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης είναι φοιτητής που ταξίδευε με το τρένο που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο μετρά πλέον 57 νεκρούς. Ο Ανδρέας ήταν μέσα στα άτομα που είχε την τύχη αρχικά να μην τραυματιστεί σοβαρά και έπειτα να έχει την ψυχραιμία να βγει από το βαγόνι του και να σώσει όσους περισσότερους μπορεί.

Ο 20χρονος όπως είπε μιλώντας στον ANT1 κατάφερε να σπάσει το τζάμι του βαγονιού του και να σώσει τουλάχιστον δέκα επιβάτες.

Ο πρώην κολυμβητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνα Ιλισίων, βγήκε σχεδόν αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι στο οποίο επέβαινε και με θάρρος μπροστά στην τεράστια φωτιά που έκαιγε μετά τη φονική σύγκρουση φρόντισε να σώσει όσους περισσότερους συνεπιβάτες μπορούσε.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ανδρέας άρχισε να αποκαλείται από πολλούς ήρωας. Ο ίδιος ωστόσο έδειξε ακόμη μία φορά το μεγαλείο της ψυχής του και το ήθος του και ζήτησε από τον κόσμο να μην τον αποκαλεί έτσι.

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο.

»Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο», είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης και όλοι ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα, μαζί και η μητέρα του που τον συνόδευε.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα