24 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιοίκηση ΟΛΡ. Α.Ε.: Ρότα προς ένα «πράσινο» λιμάνι

Διοίκηση ΟΛΡ. Α.Ε.: Ρότα προς ένα «πράσινο» λιμάνι

Παράλληλα με τον αντιπολιτευτικό λόγο που αναπτύσσει εναντίον της διοίκησης Μπουρνούς, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, δεν παραλείπει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αναβάθμισης του δήμου με δράσεις υψηλού ενδιαφέροντος.

Στην προσπάθειά του αυτή συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΟΛΡ Α.Ε. όπου συζητήθηκε η δυνατότητα της πράσινης αναβάθμισης του λιμένα Ραφήνας, με φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας, αλλά και εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στα πλοία.

Στην εν λόγω συζήτηση έλαβαν μέρος εξειδικευμένοι επιστήμονες, όπως αναλυτικά αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης», της οποίας ηγείται ο κος Βασιλόπουλος, που ακολουθεί:

Συνάντηση εργασίας με διοίκηση Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας για δράσεις πράσινης αναβάθμισης

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας που ζήτησε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.
Αντικείμενο της συνάντησης οι προτάσεις για ένα «πράσινο» λιμάνι, συμμορφούμενο στα χρονικά και θεσμικά πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Αξιοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας, αλλά και εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στα πλοία, τα οποία αποτελούν μία από τις βασικές πηγές ρύπανσης της πόλης της Ραφήνας, συνεχίζεται η «πράσινη» ατζέντα της διοίκησης του Οργανισμού.
Τον κ. Βασιλόπουλο συνόδευαν τρεις εξειδικευμένοι επιστήμονες, μεταφέροντας καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές και τρόπους άντλησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο κ. Νικόλαος Πομόνης, ηλεκτρολόγος μηχανικός της Total Energy, ο κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, Πρόεδρος της European Regional Framework for Cooperation και ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτροκίνητων Σκαφών.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση επιβεβαιώθηκε, τόσο στη συνάντηση, όσο και στο γεύμα που ακολούθησε, η περιβαλλοντική ευαισθησία και η αποφασιστικότητα για υιοθέτηση «καλών πρακτικών» τόσο της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Δέσποινας Γκικάκη, όσο και του Προέδρου κ. Σπύρου Χρυσοφώτη.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα