20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔόθηκε το πράσινο φως για το MASTER PLAN του Λιμένα Ραφήνας –...

Δόθηκε το πράσινο φως για το MASTER PLAN του Λιμένα Ραφήνας – Επιτυχής προσπάθεια διοίκησης ΟΛΡ

Υπό την διοίκηση της Δέσποινας-Γκικάκη (Δ.Σ.) και του Σπυρίδωνος Χρυσοφώτη (Πρόεδρος) εγκρίθηκε η Α' ΦΑΣΗ του ΜΑSTER PLAN του Λιμένα Ραφήνας

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά για την διοίκηση του ΟΛΡ

Εγκρίθηκε επιτέλους το Masrer Plan του λιμένος Ραφήνας, από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Πέμπτη 26.1.23!!

Με την έγκριση αυτή δικαιώθηκαν οι κόποι της κας Γκικάκη και του κου Χρυσοφώτη, οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα εξετάζοντας ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους του μεγάλου αυτού έργου, για να δρέψουν τους καρπούς της επιτυχίας τους λίγο πριν την εκπνοή του Ιανουαρίου 2023.

Το πολυπόθητο Masrer Plan που είχε καταθέσει στην ΕΣΑΛ η προηγούμενη Διοίκηση της ΟΛΡ ΑΕ το 2018, απορρίφθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ τον Ιούλιο του 2020 καθώς δεν περιλάμβανε τα κομβικά έργα υποδομής (Προαστιακός και Αττική Οδός), θεωρήθηκε η εν λόγω λύση αρκετά δαπανηρή και φαραωνική ενώ δεν είχε ούτε τις απαιτούμενες εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παρούσα Διοίκηση της ΟΛΡ ΑΕ προχώρησε από τον Ιούλιο του 2020 σε αναθεώρηση του στρατηγικού  σχεδιασμού του λιμένα προτείνοντας μια γήινη λύση που δεν θα μετατρέψει τη Ραφήνα σε Πειραιά αλλά θα διασφαλίσει την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και θα συνδέσει την πόλη με το λιμάνι με έργα που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες και θα ομορφύνουν την πόλη της Ραφήνας, συμπεριέλαβε όλα τα συγκοινωνιακά έργα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την ΕΡΓΟΣΕ και εξασφάλισε την έγκριση του Κ.Α.Σ.

Σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, το ΤΑΙΠΕΔ, τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και τους μελετητές ΡΟΓΚΑΝ και ΜΑΡΝΕΤ αλλά και την Τ.Υ. της ΟΛΡ ΑΕ, επιτεύχθηκε η βέλτιστη λύση ώστε να φτάσει σήμερα να εγκριθεί από όλα τα μέλη της ΕΣΑΛ στην οποία συμμετέχουν όλα τα Υπουργεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, το MASTER PLAN του λιμένα Ραφήνας το οποίο αποτελεί σε σειρά εγκρίσεων με το νέο νομοθετικό καθεστώς το 2ο στη χώρα μας μετά το λιμάνι του Πειραιά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του λιμένα θα “τρέξει” ταυτόχρονα με την επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής οδού. Η Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα δυο αυτά κομβικής σημασίας συγκοινωνιακά έργα τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2027! Αντίστοιχα, τα έργα που περιλαμβάνει το MASTER PLAN προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 7ετίας και τα οποία όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του το καλοκαίρι, θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης!

Σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο και το Προεδρικό Διάταγμα που θα περιλαμβάνει τους εγκεκριμένους όρους δόμησης και χρήσεις γης του λιμένα Ραφήνας!

Καθοριστικό ρόλο στον αγώνα αυτό, συνετέλεσαν τόσο οι προσπάθειες της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΟΛΡ ΑΕ όσο και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελου-Άγγελου Κυριαζόπουλου ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την έγκρισή του!

Ακολουθείστε το PDF της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ με σχτικό άρθρο open ΟΛΡ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα