18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈγραψε παιδικό βιβλίο για τον θάνατο και τώρα θεωρείται ένοχη για τη...

Έγραψε παιδικό βιβλίο για τον θάνατο και τώρα θεωρείται ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της

Εκείνη χαρακτήρισε τον θάνατό του «απροσδόκητο» ωστόσο όλα δείχνουν πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα

Επιμέλεια Ελένη Ποσνακίδου

Η ζωή της Kouri Richins πήρε απρόσμενη τροπή, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Όταν πήρε την απόφαση να συγγράψει ένα παιδικό βιβλίο όπου παρουσιάζει τον θάνατο και τον θρήνο, με αρχικό σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της να διαχειριστούν την απώλεια του πατέρα τους, σίγουρα δεν φανταζόταν πως η πράξη της αυτή θα την καθιστούσε ύποπτη για τον θάνατό του.

Χθες, Δευτέρα η Richins συνελήφθη στη Γιούτα, των ΗΠΑ και κατηγορείται πως δηλητηρίασε με μία θανατηφόρα δόση φαιντανύλης τον σύζυγό της, στο σπίτι τους, στην πόλη Κάμας. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς η Richins κάλεσε στη μέση της νύχτας τον Μάρτιο του 2022 για να αναφέρει πως ο σύζυγός της, Eric ήταν «παγωμένος».

Η μητέρα τριών παιδιών είπε στους αστυνομικούς πως είχε φτιάξει στον σύζυγό της, Eric ένα ποτό για να γιορτάσουν μία επαγγελματική της επιτυχία. Έπειτα πήγε να ελέγξει τα παιδιά και όταν επέστρεψε βρήκε τον σύζυγό της χωρίς τις αισθήσεις του και κάλεσε αμέσως την Άμεση Βοήθεια.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του Eric βρήκε μέσα στο σύστημά του την θανατηφόρα δόση φαιντανύλης, πέντε φορές. Εκτός από την κατηγορία της δολοφονίας, η Richins αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη κατοχή GHB – ένα φάρμακο ναρκοληψίας που χρησιμοποιείται συχνά σε χώρους αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης.

Οι κατηγορίες, οι οποίες βασίζονται στις συζητήσεις των αξιωματικών με την Richins εκείνο το βράδυ και την αφήγηση ενός «άγνωστου γνωστού» που ισχυρίζεται ότι της πούλησε τη φαιντανύλη, έρχονται δύο μήνες αφότου η Richins εμφανίστηκε στην τοπική τηλεόραση για να προωθήσει το «Are You With Me?», το εικονογραφημένο βιβλίο που έγραψε για να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειριστούν τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Την φοβόταν

Πριν τον θάνατό του, ο Eric είχε εκμυστηρευτεί στην οικογένειά του πως φοβόταν ότι η γυναίκα του προσπαθεί να τον σκοτώσει. Υπήρξαν δύο περιπτώσεις που ο Eric αρρώστησε βαριά μετά από ποτό ή δείπνο με την σύζυγό του.

Δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, ο Eric υπέστη αλλεργική αντίδραση μετά από ένα γεύμα με την Richins. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και λιποθύμησε.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα η Richins είχε αγοράσει χάπια φαιντανύλης αξίας 900 δολαρίων από μια γνωστή της πριν το γεύμα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και δύο εβδομάδες αργότερα ζήτησε κι άλλα. Μέρες αργότερα, ο Eric πέθανε από υπερβολική δόση.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Richins άλλαξε την ασφάλεια ζωής του Eric, την οποία μοιραζόταν με τον συνέταιρό του, έτσι ώστε να είναι η μόνη δικαιούχος, αναφέρεται σε ένταλμα. Όταν ο Eric το αντιλήφθηκε, έβαλε ως δικαιούχο της διαθήκης και του πληρεξουσίου του, την αδερφή του, χωρίς φυσικά να το πει στην σύζυγό του.

Στην τηλεοπτική της εμφάνιση, η Richins χαρακτήρισε τον θάνατο του συζύγου της, «απροσδόκητο» και περιέγραψε πως εκείνη και τα τρία παιδιά της αναστατώθηκαν. Μάλιστα οι παρουσιαστές της εκπομπής την χαρακτήρισαν «εξαιρετική μητέρα» ακούγοντάς την να λέει πως μίλησε στα τρία παιδιά της για τον θάνατο του πατέρα τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα