17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνεργοποιήθηκε το 112 σήμερα στην Αττική με προειδοποιητικά SMS

Ενεργοποιήθηκε το 112 σήμερα στην Αττική με προειδοποιητικά SMS

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει αποφασιστικότητα στην υλοποίηση λόγων με έργα. Έτσι σήμερα 10 Αυγούστου, πριν καλά-καλά κλείσει μήνας απ’ την  εντολή που είχε δώσει στις 12 Ιουλίου ότι ο αριθμός 112 θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου, οι πολίτες της Αττικής έκπληκτοι έλαβαν μήνυμα σχετικά με τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112 έχει οριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, έως τότε όμως στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CB (Cell Broadcast) και SMS.

H «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Διευκρινήσεις για τα επαναλαμβανόμενα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 

Για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών μηνυμάτων που έλαβαν οι πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει τα εξής:

Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

ΥΓ. προσωπικά δεχτήκαμε τρία μηνύματα χωρίς ωστόσο να έχουμε μετακινηθεί σε άλλη περιοχή, αφού παραμείναμε σπίτι.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα