11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να μαίνεται και απειλεί το χωριό Κρεμαστός

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε πριν από λίγα λεπτά το χωριό Κρεμαστός στην Εύβοια καθώς η φωτιά μαίνεται και πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης σε νεότερη επικοινωνία που είχε με το evima.gr, ανέφερε πως προχωρούν στην εκκένωση του χωριού για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Ήδη είχαν ενημερωθεί από τη Πυροσβεστική προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστός για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς το Τραχήλι.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό) και η ομάδα διάσωσης Εύβοιας sar 312.

 

Πηγή φωτογραφίας: eviathema.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα