21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Άρχισε να βρέχει στον Έβρο

Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Άρχισε να βρέχει στον Έβρο

Χαμόγελα αισιοδοξίας στον Έβρο καθώς η βροχή θα συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης

Άνοιξαν οι ουρανοί στον Έβρο, εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή αυτή του καιρού θα συνδράμει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, δεν βρέχει στην περιοχή όπου βρίσκεται το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς. Παρόλα αυτά, η βροχή θα βοηθήσει στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Στη μάχη με τη φωτιά στη Δαδιά παρέχουν συνδρομή οι δασικές υπηρεσίες Έβρου που κατευθύνουν τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και των όμορων δασαρχείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δημιουργούν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και διαπλατύνουν τις ήδη υπάρχουσες.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μία ομάδα Δευκαλίωνα, αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων, ενώ συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα