20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ άγρια δολοφονία της Maryam – Μετέφεραν το πτώμα με βαλίτσα τα...

Η άγρια δολοφονία της Maryam – Μετέφεραν το πτώμα με βαλίτσα τα αδέλφια της

Δικαίωση για την άτυχη Maryam που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τα αδέλφια της.

Κείμενο Μαρίνα Κουτσούμπα

Ήταν τον Ιούλιο του 2021 που η 34χρονη Maryam H. βρέθηκε θαμμένη στη Βαυαρία εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της. Είχαν τοποθετήσει το πτώμα της μητέρας δύο παιδιών μέσα σε βαλίτσα. Πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα τα δύο της αδέρφια. Τη σκότωσαν γιατί δεν συμφωνούσαν με τον μοντέρνο τρόπο ζωής της. Τα δύο αδέρφια της Yousuf και Mahdi H, και οι δύο στα 20 τους χρόνια, καταδικάστηκαν σήμερα σε ισόβια.

Το γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τα δύο αδέρφια από το Αφγανιστάν για την άγρια δολοφονία της 34χρονης Maryam. Η νεαρή μητέρα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Βερολίνο τον Ιούλιο του 2021.

Οι κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού κατέγραψαν τα αδέλφια της Yousuf και Mahdi H. να επιβιβάζονται σε τρένο από το Βερολίνο στη Βαυαρία την ώρα που περίπου εξαφανίστηκε η Maryam.

Έσερναν μια βαλίτσα που πιστεύεται ότι περιείχε το πτώμα της. Η Maryam βρέθηκε θαμμένη λίγο καιρό αργότερα. Της είχαν κλείσει το στόμα και τη μύτη με ταινία, ενώ είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια της.

Οι απειλές απ’ τον πρώην σύζυγό της

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν εμπειρογνώμονες στο δικαστήριο του Βερολίνου, την είχαν πνίξει πριν της κόψουν τον λαιμό. Ο δικαστής Thomas Gross δήλωσε ότι οι δύο άντρες τη σκότωσαν επειδή απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από την ελεγκτική επιρροή των αδερφών της.

«Της αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gross κατά την ετυμηγορία. Τα δύο της αδέλφια, σύμφωνα με τη Mail Online, είχαν αντιταχθεί στον εν μέρει σύγχρονο τρόπο ζωής της αδερφής τους.

Είχαν προσπαθήσει να της απαγορεύσουν να έχει μια νέα σχέση μετά τον χωρισμό από τον Αφγανό σύζυγό της. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αδερφών υποστήριξαν πως ο Yousuf σκότωσε κατά λάθος την αδελφή τους κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Και πως ο αδελφός του Mahdi θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος.

Οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν στο δικαστήριο και τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχα μετά από 42 ημέρες διαπραγματεύσεων και την ανάκριση 52 μαρτύρων. Η Maryam είχε πετάξει από το Αφγανιστάν στη Γερμανία το 2013. Είχε ζητήσει τότε άσυλο μαζί με τον τότε σύζυγό της Saeed Habib H. και τα δύο μικρά τους παιδιά.

Ο γάμος τους διαλύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια. Η είδηση του διαζυγίου εξόργισε τα αδέλφια της, που άρχισαν να περιορίζουν την ελευθερία της και να την αναγκάζουν να τηρεί αυστηρούς ισλαμικούς νόμους. Έπρεπε να φορά μαντίλα και να βγαίνει δημόσια μόνο όταν συνοδεύεται από έναν άντρα συγγενή της.

Η Maryam δεχόταν απειλές κατά της ζωής της και από τον πρώην σύζυγό της. Μετά την καταγγελία της, του επιβλήθηκε περιοριστική εντολή. Τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 15 και 11 ετών, ζουν πλέον με τον πατέρα τους. Ακόμα και μετά από όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο πρώην σύζυγός της αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον των δύο αδελφών στη διάρκεια της δίκης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα