23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ κακοκαιρία «Μήδεια» κτυπά την Αττική – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια –...

Η κακοκαιρία «Μήδεια» κτυπά την Αττική – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Η δεύτερη φάση από Δευτέρα

Μετά τη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική και, ήδη από νωρίς το μεσημέρι, χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στη Δροσιά, στον Διόνυσο και στον Άγιο Στέφανο, ενώ χιόνια πέφτουν και στη Μαλακάσα.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο στα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ενώ πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου προβλέπονται αρχικά στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, χιονόνερο στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη, με ένταση των φαινομένων και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα στις προαναφερόμενες περιοχές τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τις πρωινές και βραδινές ώρες σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο αναμένονται τη Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα