20.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗλιούπολη: Η πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του προπονητή – Βιντεοσκοπούσε τις...

Ηλιούπολη: Η πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του προπονητή – Βιντεοσκοπούσε τις ειδεχθείς του πράξεις

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού ανηλίκων από τον προπονητή τους στην Ηλιούπολη. Ο ίδιος βιντεοσκοπούσε τις ειδεχθείς του πράξεις.

Επιμέλεια Παρασκευή Τσιβόλα

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων ασκήθηκε στον προπονητή Ταε κβο ντο, που κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες του, μέσα στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη.

Υστερα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων, του πέρασαν χθες χειροπέδες. Μια πληροφορία μάλιστα που έφτασε στην Ελληνική Αστυνομία, επίσπευσε τις διαδικασίες. Οι κοπέλες που κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, σημείωσαν ότι ο 44χρονος συνεχίζει τις πράξεις του ακόμη και σήμερα, με θύμα ένα 15χρονο παιδί.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως εφόσον δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα τότε θα αποκαλυφθεί εάν στα «δίχτυα» του 44χρονου είχαν πέσει και άλλα κορίτσια τα οποία παρέσυρε είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι του προκειμένου να τα βιάσει.

Βιντεοσκοπούσε τις ειδεχθείς πράξεις

Ο 44χρονος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού και για πολλούς η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ωστόσο ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε και το οπτικό υλικό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

«Έπεσα από τα σύννεφα, γιατί με τον συγκεκριμένο μέναμε στον ίδιο δρόμο και στην ίδια περιοχή. Γνωριζόμασταν πολύ καλά κι ήξερα τον αγώνα που κάνει για να μεγαλώσει το παιδί του», είπε στο MEGA, o υπεύθυνος επικοινωνίας της ελληνικής ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

«Ήταν ένας προπονητής που είχε έναν μικρομεσαίο σύλλογο, προερχόταν από το χώρο κι ως αθλητής κι είχε αρκετές επιτυχίες», πρόσθεσε.

«Τον τελευταίο καιρό, δεν είχαν μείνει ούτε τα μισά παιδιά στον σύλλογό του»

«Στον σύλλογό του είχε αρκετά παιδιά, περίπου 200 – 250, αλλά τον τελευταίο καιρό, όπως μαθαίνουμε, δεν είχαν μείνει ούτε τα μισά στον σύλλογό του. Τα τελευταία τρία χρόνια  δεν συμμετείχε σε αγώνες της ελληνικής ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, γιατί δεν μπορούσε να μαζέψει τα χαρτιά του, έτσι ώστε να μπει στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε δεχθεί η ομοσπονδία καμία καταγγελία και τόνισε «αν είχαμε καταγγελία, να είστε σίγουροι ότι η ελληνική ομοσπονδία θα το είχε πάει η ίδια το θέμα στον Εισαγγελέα». Πρόσθεσε δε, ότι δόθηκε εντολή να αφαιρεθεί  η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον κατηγορούμενο.

«Πάθαμε σοκ»

Ο Γιάννης,  είχε προπονητή τον κατηγορούμενο μέχρι τα 16 του χρόνια, οπότε και έφυγε για να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο, μέχρι τα 18 του.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», είπε ότι ο 44χρονος, ήταν πολύ φιλικός. «Ηταν σαν πατέρας μας. Μας μίλαγε πολύ φιλικά. Φερόταν σε όλους το ίδιο, δεν είχαμε παρατηρήσει κάποια συμπεριφορά διαφορετική».

Σε ερώτηση αν, ο κατηγορούμενος είχε άλλη συμπεριφορά με τα κορίτσια, ο Γιάννης απάντησε:

«Όπως ήταν με εμένα ήταν με όλα τα παιδιά. Με εμένα λίγο πιο φιλικά, γιατί ήμασταν και κοντά, δεν ήμασταν απλά «ήταν ο δάσκαλός μου». Τόσα χρόνια τον ήξερα καλά, είχα πάει και στο εξωτερικό μαζί του για αγώνες. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για μένα τότε, ήταν πολύ κοντινός μου άνθρωπος. Πάθαμε σοκ όλοι. Δεν το περίμενα καθόλου, να σας πω την αλήθεια. Γιατί είχε ακουστεί νομίζω και κάτι με ένα όπλο που είχε βγει. Εκεί πάθαμε το πρώτο σοκ. Και τα κοριτσάκια που έκαναν την καταγγελία, αν τους έλεγε κάτι τέτοιο μπορεί να μην το καταλάβαιναν κιόλας σε αυτή την ηλικία, 13 τώρα 14, πόσο ήταν», είπε συμπληρωματικά και συνέχισε:

«Θα μπορούσε οι κοπέλες που το έκαναν (σ.σ. την καταγγελία) να τον είχαν ερωτευτεί αλλά γενικά είναι όλο λάθος, ξεκινάει όλο λάθος. Αλλά ήταν παιδάκια καταλαβαίνετε, ήταν 14-15 ετών. Δεν διέκρινα κάποια περίεργη συμπεριφορά. Να πω ότι κάτι συμβαίνει εδώ ή ότι κάποιου κοριτσιού του αρέσει ο δάσκαλος. Γενικά το κλίμα ήταν πολύ φιλικό».

Πώς παρέσυρε τα θύματά του

Ο 44 χρόνος προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 12 με 16 ετών τις επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες πείθοντας τες να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα με σκοπό να κάνουν πολύωρες προπονήσεις κυρίως ατομικές.

Στη συνέχεια, είτε στον χώρο του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών. Από εκεί και έπειτα ξεκινούσε ο εφιάλτης τους. Οι πράξεις ήταν πολύ σκληρές ενώ τα παιδιά δέχονταν και απειλές για να μη μιλήσουν.

Συνθήματα οργής στο Γυμναστήριο του 44χρονου

Ο προπονητής είχε μετατρέψει τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου σε προσωπικό του χώρο και όταν κάποιος τον ρωτούσε γιατί έμενε εκεί φαίνεται πως έλεγε επειδή περνούσε δύσκολα οικονομικά. Εκεί βρέθηκε η κάμερα του MEGA, που τράβηξε πλάνα με τα συνθήματα οργής που έχουν γραφτεί στις εγκαταστάσεις σε βάρος του 44χρονου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος ανέβαζε φωτογραφίες με τους αθλητές και τις αθλήτριές του από αγώνες όπου πήγαιναν στο εξωτερικό, από κοινές εξόδους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και από το γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Ήξερε να κρύβει καλά την αρρωστημένη και εγκληματική του δράση πίσω από ένα καλοστημένο κοινωνικό προφίλ που είχε δημιουργήσει.

Σε βάρος του,  ασκήθηκε δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Αναμένεται, αύριο, να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του στον ανακριτή.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα