17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι -...

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι – Πού κινείται η κακοκαιρία

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός  από σήμερα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τα βόρεια ηπειρωτικά και ενδεχομένως περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Τα φαινόμενα κατά τόπους,σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του meteo.gr,  θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά.
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού
Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.
Η αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, το βράδυ στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στις υπόλοιπες περιοχές και μόνο στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές, με ένταση στα νότια 5 έως 6 μποφόρ.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και το βράδυ δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Παρασκευή  – Πού θα προκληθούν καταιγίδες
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις, πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα