22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚατοικείτε μόνιμα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και δεν είστε δημότης? Κάντε μεταδημότευση –...

Κατοικείτε μόνιμα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και δεν είστε δημότης? Κάντε μεταδημότευση – Η ψήφος είναι δύναμη!

Για να έχετε λόγο στην περιοχή που διαλέξατε να κατοικήσετε μόνιμα, πρέπει ν’ αποκτήσετε δικαίωμα ψήφου. Η ψήφος είναι δύναμη!

Η περίοδος των μεταδημοτεύσεων είναι ανοικτή οποιαδήποτε χρονική στιγμή θελήσετε να μεταφέρεται τα εκλογικά σας δικαιώματα σε άλλον δήμο. Όμως για να έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη 2023 ,στο δήμο που επιλέξατε να κατοικήσετε μόνιμα, πρέπει να φροντίσετε να κάνετε την σχετική σας αίτηση μεταδημότευσης μέχρι 30 Ιουνίου!  

Για να μη βρεθείτε λοιπόν προ εκπλήξεως, δηλαδή να μην προλάβετε να εγγραφείτε στους εκλογικούς καταλόγους που θα κυκλοφορήσουν για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, σπεύσατε…

Τι πρέπει να κάνετε για την μεταδημότευσή μας στο Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, προκειμένου να ψηφίσετε σίγουρα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, πρέπει μέχρι 30 Ιουνίου να έχετε υποβάλλει τα δικαιολογητικά σας.

Με δύο απλούς τρόπους μπορείτε να ολοκληρώσετε τη μεταδημότευση στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: online ή με επίσκεψη στο γραφείο Δημοτολογίου.

Μεταδημότευση online

Μπορείτε να αιτηθείτε τη μεταδημότευσή σας ορίζοντας ψηφιακό ραντεβού στο myΚΕΠlive και θα εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο ΚΕΠ.

Πηγαίνετε στη σχετική σελίδα του gov.gr την myΚΕΠlive

Εκεί, πατήστε στο
2. Υποβολή Αίτησης
και στη συνέχεια επιλέξτε τη θεματική κατηγορία
Οικογένεια“.

Θα ανοίξει παρακάτω στην ίδια σελίδα ένα ημερολόγιο ώστε να ορίσετε την online συνάντησή σας με κάποιο υπάλληλο του ΚΕΠlive.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο υπάλληλος του ΚΕΠ θα απαντήσει σε τυχόν απορίες σας για τη διαδικασία.

Μεταδημότευση με επίσκεψη στο Δημοτολόγιο

Για Μεταδημότευση με επίσκεψη ακολουθήστε τα παρακάτω:

  1. Μετάβαση στο γραφείο Δημοτολογίου, στο δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου.
  2. Προσκομίζουμε τα εξής απαραίτητα έγγραφα:
  • Αίτηση για μεταδημότευση (θα την λάβετε στο δημαρχείο και θα την συμπληρώσετε)
  • Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του 2021, για τη βεβαίωση της μόνιμης κατοικίας σας. Απαιτείται να φαίνεται η σελίδα 1 και ο πίνακας 5 στη σελίδα 3.
  • Υπεύθυνη δήλωση περί της συνεχούς διετούς κατοικίας του στα όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου , δηλαδή θα γράψετε :
    • Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις(3)  , που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: Κατοικώ μόνιμα πλέον της 2ετίας στη Δημοτική/Τοπική Κοινότητα ………………………… του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Πριν επισκεφθείτε το ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου , καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με το παρακάτω τηλέφωνο (e-mail) για επιπλέον λεπτομέρειες επι των δικαιολογητικών και για ραντεβού  
τηλ 22943-21025 / 22943-21023
email [email protected]

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα