22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜακελειό στη Λούτσα: Βρέθηκε το δεύτερο κρησφύγετο των έξι θυμάτων

Μακελειό στη Λούτσα: Βρέθηκε το δεύτερο κρησφύγετο των έξι θυμάτων

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα ακόμα airbnb που διέμεναν οι έξι Τούρκοι πριν το συμβάν στην Αρτέμιδα.

Ενα δεύτερο Airbnb στο οποίο διέμεναν οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Λούτσα εντόπισαν οι αρχές. Το σπίτι εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου το οποίο ερευνούν ήδη οι αρχές, αναζητώντας παράλληλα στοιχεία τόσο για το προφίλ των έξι ανδρών που εκτελέστηκαν όσο και για τους δράστες.

Οι Αρχές εντόπισαν γενετικό υλικό στο σπίτι στη Λούτσα, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που τους γάζωσαν οι δράστες. Σε συνεργασία με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας, η ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησε και τα έξι θύματα.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Επιπλέον στο μακελειό χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν τα «κλειδιά» της υπόθεσης στα κινητά των νεκρών τα οποία ελέγχονται ήδη από το τμήμα ψηφιακών πειστηρίων.

Οι εν λόγω φέρονταν να άλλαζαν συνεχώς σπίτια για να κρυφτούν.

Όσον αφορά στον Τούρκο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, η εμπλοκή του στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη).

Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο περιστατικό με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο πως ίσως να παρέσυρε τα θύματα στο σημείο της ενέδρας.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα