19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΝτράφι: Ανύπαρκτη αποψίλωση – Ανοικτές πληγές απ’ την περσινή φωτιά – Σημερινές...

Ντράφι: Ανύπαρκτη αποψίλωση – Ανοικτές πληγές απ’ την περσινή φωτιά – Σημερινές εικόνες & video!

Καμία μέριμνα απ’ την δημοτική αρχή Μπουρνούς στην πυροπροστασία του Ντραφίου. Πνίγεται στα ξερόχορτα και τα καμένα κλαδιά της περσινής πυρκαγιάς

Δημοσιεύουμε το ομολογουμένως εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ καλού φίλου συμπολίτη, κατοίκου Ντραφίου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λόγω ανυπαρξίας προληπτικών επεμβάσεων  προς αποφυγή μιας ακόμα πυρκαγιάς, απ’ την δημοτική αρχή Μπουρνούς.

ΣΗΜΕΡΑ αναφέρει ο συντάκτης του ρεπορτάζ

Αυτή είναι η κατάσταση αποψιλώσεων στην Κίμωνος, εδώ από τα μη-αποψιλωμένα πεζοδρόμια πέρασε από το ρέμα η καταστροφική φωτιά στο Ντράφι και μάλιστα έκαψε παρακείμενη κατοικία στον δρόμο αυτόν!

Ρωτάμε απλά ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για τα πεζοδρόμια στην Κίμωνος αν όχι ο ΔΗΜΟΣ; Ποιος έχει ποινικές ευθύνες για την καύσιμη ύλη που θα βρει η φωτιά να επεκταθεί; Η Κίμωνος ΔΕΝ έχει αποψιλωθεί ούτε μια φορά από την αρχή του έτους! Και αυτό συμβαίνει παντού στο Ντράφι!

Είμαστε στα μέσα Ιουλίου και θα έπρεπε να είχαν αποψιλωθεί όλα τα πεζοδρόμια μέχρι τις 30 Απριλίου εντελώς και μέσα στην αντιπυρική περίοδο να γίνονται αποψιλώσεις ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ! Ναι … κοστίζει, αλλά η πυρασφάλεια είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για τους ορεινούς οικισμούς και ΕΙΔΙΚΑ για το Ντράφι που έχει καεί 4 φορές! Τι δεν καταλαβαίνει από όλα αυτά ο Δήμος;

Εμφανή τα ίχνη της περσινής φωτιάς μέσα από το “δάσος” των μη αποψιλωμένων πεζοδρομίων της Κίμωνος!!

Ακόμη δεν έχουν επουλωθεί οι μεγάλες ζημιές που υπέστη κατοικία στον Ντράφι στην οδό Κίμωνος από την πρόσφατη φωτιά!!

Ακόμη και αυτή η μικρή αποψίλωση που κάνουν οι περίοικοι δίπλα στο ρέμα απέναντι στο πεζοδρόμιο της Κίμωνος, προσφέρει μια ελάχιστη εξασφάλιση γιατί η τραγική κατάσταση της βλάστησης στο πεζοδρόμιο πριν και μετά από αυτήν την εθελοντική αποψίλωση είναι αδύνατον να προστατεύσει από το θερμικό κύμα επέκτασης της φωτιάς.

Η Κίμωνος είναι από ένας από τους κρίσιμους δρόμους για την ενίσχυση της πυρασφάλειας στο Ντράφι καθώς είναι παράλληλη ρέματος. Τα ρέματα σύμφωνα με την ΠΥ αποτελούν την πλέον επικίνδυνη όδευση μιας φωτιάς στο Ντράφι και οι παρακείμενοι οδοί (πεζοδρόμια και αδόμητα οικόπεδα) είναι σημαντικά για την ανάσχεση της φωτιάς από τα ρέματα. Κανένας δημοτικός σχεδιασμός για αυτούς, τουλάχιστον κατά προτεραιότητα, τους δρόμους! Ο τοπικός σύλλογος, το “Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι” και ατομικά κάτοικοι έχουν θέσει διαρκώς τα τελευταία 4 χρόνια το πρόβλημα – φέτος η κατάσταση είναι απλά τραγική!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα