25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΒατερλό Μπουρνούς η ανεπάρκεια πυροπροστασίας & τα ασύστολα ψέματα – δικαιολογίες

Βατερλό Μπουρνούς η ανεπάρκεια πυροπροστασίας & τα ασύστολα ψέματα – δικαιολογίες

Πανικόβλητος ο τοπάρχης Μπουρνούς μετά την κατακραυγή που ενέσκηψε μετά τις πυρκαγιές, τόσο απ’ τα κεντρικά ΜΜΕ, όσο κι απ’ τους ανάστατους πολίτες λόγω των τεράστιων ελλείψεων πυροπροστασίας, με ευθύνη δημάρχου, που οδηγούν σε ολοκαύτωμα πυράς μεγάλες περιοχές.

Σε κατάσταση πανικού ο τοπάρχης Μπουρνούς προσπαθεί να καλύψει την δεδομένη ανεπάρκεια της δημοτικής του αρχής στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, εξέδωσε δελτίο τύπου με τον επαίσχυντο τίτλο  «“Βροχή” τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα», κατόπιν εορτής κι όταν οι κάτοικοι του δήμου βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία φόβου για μια απευκταία πυρκαγιά στον τόπο κατοικίας τους, όσο συνεχίζεται ο καύσωνας.

Χτες παρακολουθήσαμε ρεπορτάζ του alpha στο Ντράφι όπου η συνάδελφος δημοσιογράφος έδειξε τα εναπομείναντα άκοπα καμένα κλαδιά απ’ την περσινή φωτιά στην περιοχή, που αποτελούν προσάναμμα για νέο μπουρλότο στην περιοχή. Στην επικοινωνία της με τον δήμαρχο, ο κος Μπουρνούς όπως κάνει πάντα έριξε την ευθύνη στους ιδιοκτήτες, επισημαίνοντας ότι πρέπει οι ίδιοι να πληρώνουν την αποκομιδή των κλαδεμάτων τους με το ευτελές(!) ποσό των 50 ευρώ το φορτηγό.

Βέβαια κι εδώ ψεύδεται ο δήμαρχος καθώς το φορτηγό κοστίζει 100 ευρώ, ενώ όπως και να το κάνουμε και τα 50 ευρώ για ένα φορτηγάκι δεν αποτελεί ευτελές ποσό για μια οικογένεια σήμερα.

Αμέσως μετά την εκπομπή στάλθηκε δελτίο τύπου όπου ο τοπάρχης απολογούμενος για όσα του καταμαρτυρούν καθημερινά οι πολίτες, προσπαθεί να πείσει ότι έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες πυροπροστασίας απ’ την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!

Γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί διά χειλέων Μπουρνούς και αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρόν αποδόμησης των επιχειρημάτων του.

Όλα όσα αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Μπουρνούς, αποτελούν ασύστολα ψεύδη, που αποδεικνύονται από ουσιαστικές παρεμβάσεις του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου, πολύ πριν ξεσπάσει η θύελλα αντιδράσεων λόγω των πυρκαγιών που κατέκαψαν και τον όμορο δήμο Σαρωνικού.

«Μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Μπουρνούς “ότι φέτος είναι πιθανό να ξανακαεί η περιοχή μας γιατί δεν μπορούμε να αποψιλώσουμε επαρκώς” και την ωμή παραδοχή στο δημοτικό συμβούλιο ότι δύο μήνες μετά την έναρξη αντιπυρικής περιόδου δεν ξεκινούν ακόμα οι αποψιλώσεις και οι καθαρισμοί γιατί τα χόρτα θα ξαναφυτρώσουν (!)» επισημαίνει σε άρθρο του ο Ανδρέας, «ξεχειλίζει το ποτήρι της αγωνίας και της παραδοχής αδυναμίας διοίκησης».

Και συνεχίζει:

Ξεχνά όμως ότι μετά από 7 (+2 με τη συνδιοίκηση Πιστικίδη) χρόνια στο τιμόνι του Δήμου δεν μπορεί να υπόσχεται δράσεις για να αισθάνονται, όπως λέει, οι πολίτες ασφαλείς». Δεν μπορεί να παρουσιάζει το σχεδιασμό που θα εφαρμόσει γιατί πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που επί τόσα χρόνια δεν τον έχει εφαρμόσει.

Ξεχνά όμως ότι επί των ημερών απραξίας του το 2018 είχαμε την τραγική πυρκαγιά στη Ραφήνα με τα εκατοντάδες θύματα.

Ξεχνά όμως ότι επί των ημερών απραξίας του το 2022 (τέσσερα χρόνια μετά το 2018) ξαναείχαμε τεράστια καταστροφική πυρκαγιά στο ορεινό Πικέρμι.

Ξεχνά ότι είναι κατηγορούμενος από τη δικαιοσύνη για παραλείψεις και λάθος χειρισμούς σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Χωρίς σχέδιο δράσης για την αντιπυρική προστασία του δήμου ο κος Μπουρνούς .

Μόλις προ ολίγων ημερών και η πρόεδρος του οικοδομικού συνεταιρισμού «Η Θεοτόκος» στα Περιβολάκια Ραφήνας, είχε παρέμβει αναφέροντας ότι ο δήμαρχος θέλει ν’ απαλλαγεί των ευθυνών του, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου, ώστε  να μεταφέρει την απόλυτη ευθύνη στους ιδιοκτήτες.

Ε. Μπουρνούς: Ο δήμαρχος Ρ-Π που δεν βάζει φραγμούς σε πιθανή απευκταία πυρκαγιά

Δυστυχώς η απονενοημένη προσπάθεια Μπουρνούς να καλύψει πίσω απ’ τα συνεχή ψέματά του τις τεράστιες ευθύνες του απέναντι των συμπολιτών του, οι οποίοι καίγονται το καλοκαίρι, μένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους όταν χιονίσει, επιπροσθέτως δεν δίδονται σε όλους τους πληγέντες τα κρατικά επιδόματα που δικαιούνται, μετά από επιλεκτική διαλογή απ’ τον τοπάρχη Μπουρνούς, έφτασε η ώρα τιμωρίας της κακοδιοίκησης Μπουρνούς.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα