18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ εορτασμός των Θεοφανίων στη Λαυρεωτική τηρουμένων των μέτρων προστασίας δημόσιας υγείας

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Λαυρεωτική τηρουμένων των μέτρων προστασίας δημόσιας υγείας

Με ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Λαυρεωτική ο Καθαγιασμός των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Κερατέα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κερατέας και ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Παντελεήμονα – Κακή Θάλασσα υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας.

Στο Λαύριο αρχικά τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Παρασκευής, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Λαυρίου υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου.

Στην τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων στο Λιμάνι Λαυρίου παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΛ Γεώργιος Βακόνδιος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα