32.8 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Θ. Πελαγίδης νέος υποδιοικητής ΤτΕ – Πως συνδέεται με τον Ν....

Ο Θ. Πελαγίδης νέος υποδιοικητής ΤτΕ – Πως συνδέεται με τον Ν. Καλαντζή;

Ο Θοδωρής Πελαγίδης, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και NR Senior Fellow στο Brookings Institution στις ΗΠΑ είναι ο νέος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Ο κος Πελαγίδης έχει διατελέσει Fulbright scholar στο Columbia University, US & NBG professorial fellow στο LSE. Έχει τουλάχιστον 50 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις με κριτές μεταξύ των οποίων: The Journal of Economic Policy Reform, The Journal of Policy Modelling, Cambridge Journal of Economics, International Review of Law and Economics, Journal of Economic Studies, European Journal of Law and Economics, etc. Στην Ελλάδα έχει συγγράψει 13 μονογραφίες. Σήμερα ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ποια είναι όμως η άγνωστη σχέση του με τον Νεκτάριο Καλαντζή Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητών, δημοτικό σύμβουλο Παλλήνης;

Ο Θοδωρής Πελαγίδης ήταν καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όταν ο κος Καλαντζής φοιτούσε εκεί όπου και έκανε την διπλωματική του εργασία με επιβλέποντα καθηγητή τον κο Πελαγίδη νέο υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Καλαντζής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα της Ναυτιλίας-MSc in Shipping Management (όπου υπήρξε και πρόεδρος των φοιτητών) κι η διπλωματική του εργασία είχε θέμα: «Το λιμάνι Λαυρίου & οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής», Η εν λόγω εργασία του Νεκτάριου Καλαντζή βαθμολογήθηκε με Άριστα απ’ τον καθηγητή του κο Πελαγίδη κι η φιλική σχέση τους έκτοτε διέπετε από αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό μέχρι σήμερα.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής με την ιδιότητα του Ναυτιλιακού Οικονομολόγου και έχοντας εργασιακή εμπειρία ετών στον ναυτιλιακό χώρο, με Master στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ήταν ο πρώτος που μελέτησε σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, την σημασία του λιμένα Λαυρίου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στο επισυναπτόμενο PDF απόσπασμα της διπλωματικής εργασίας του Νεκτάριου Καλαντζή

Λιμάνι Λαυρίου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα