20.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΕΡΑ!

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΕΡΑ!

Όταν τριγύρω σου υπάρχουν εκατοντάδες δημοτικοί, κρατικοί κι ιδιωτικοί χώροι πνιγμένοι στα ξερόχορτα, όταν επιπροσθέτως πνέουν ισχυροί άνεμοι κι έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για αύξηση κινδύνου φωτιάς, όταν οι μνήμες απ’ τον περσινό πύρινο όλεθρο είναι ακόμα νωπές, φυσική είναι η ανησυχία κι ο πανικός των πολιτών που εύχονται να μην συμβεί κάτι ανάλογο με πέρσι.

Εν τούτοις ούτε οι δήμοι που υπέστησαν την πύρινη καταστροφή, έχουν μεριμνήσει να ελαχιστοποιήσουν έστω τον κίνδυνο ενός νέου πύρινου ολοκαυτώματος, αποψιλώνοντας τις επικίνδυνες εκτάσεις, ούτε οι ιδιοκτήτες οικοπέδων φροντίζουν για την αποψίλωση τους.

Στη Ραφήνα παρά τα συνεχή δημοσιεύματα με την ανάρτηση σχετικών εικόνων που δείχνουν τις πυριτιδαποθήκες για την εκδήλωση νέας πυρκαγιάς εδώ και μήνες, δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή για την αποψίλωση τους, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, που έχει αφεθεί στην τύχη κάποιων ευσυνείδητων πολιτών που αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους και τους περιβάλλοντες χώρους των σπιτιών τους.

Παράδειγμα η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου επί της Λεωφ. Μαραθώνος που βρίσκεται μάλιστα σε απόσταση αναπνοής απέναντι από βενζινάδικο, ο οποίος παραδόξως κάθε χρόνο, ακόμα και πέρσι ευτυχώς, αποψιλώνονταν απ’ το Μάη. Φέτος παρότι ο δήμαρχος κατηγορείται και εγκαλείται για παραλείψεις πριν και κατά τη διάρκεια της περσινής φονικής φωτιάς, όχι μόνο δεν φρόντισε για την αποψίλωση, αλλά πήρε μόλις πριν λίγων ημερών την απόφαση να προσλάβει εταιρεία για την ενίσχυση των εργασιών αποψίλωσης έναντι 75 χιλιάδων ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση, η οποία κατατέθηκε στην οικονομική επιτροπή.

Την απόφαση αυτή καταψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να μας εξηγήσει το σκεπτικό που τον οδήγησε στην καταψήφιση. Όπως μας είπε η εισήγηση που κατατέθηκε δεν αναφέρει λεπτομερώς τα σημεία που θα αποψιλωθούν. «Είναι τελείως χύμα, μας τόνισε, κάτι που συνηθίζει άλλωστε ο κος Μπουρνούς».

Το μόνο που αναφέρεται αφορά γενικά κι αόριστα και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων, στους ιδιοκτήτες των οποίων θα σταλεί αργότερα ο λογαριασμός. Οπότε εύλογο να ρωτήσουμε τα χρήματα που θα εισπραχτούν θα μειώσουν το ποσό που δίνεται στην εταιρεία;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα