20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ υπουργός Άμυνας τίμησε το λοχία που έσωσε τη ζωή πολίτη στη...

Ο υπουργός Άμυνας τίμησε το λοχία που έσωσε τη ζωή πολίτη στη Ξάνθη

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια επίσκεψής του  στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, βράβευσε τον Λοχία ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστο Γκιαουράκη για την πράξη αυτοθυσίας στην οποία προέβη πριν λίγες μέρες, σώζοντας έναν μεσήλικα άντρα που είχε κρεμαστεί από το μπαλκόνι του, καλώντας σε βοήθεια. Ο Υπουργός συνεχάρη τον Υπαξιωματικό για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξε προκειμένου να σώσει τον πολίτη που βρισκόταν σε κίνδυνο, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Υπαξιωματικός βρισκόταν σε κανονική άδεια και έτυχε να περνάει από το σημείο μαζί με τα παιδιά του όταν άκουσε τον άτυχο άντρα να καλεί σε βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άφησε τα παιδιά του σε ένα μαγαζί της περιοχής και έσπασε με τα χέρια πρώτα την πόρτα της εισόδου της οικοδομής και έπειτα την πόρτα της οικίας του άτυχου άνδρα που βρίσκεται στον τρίτο όροφο.

Ο Λοχίας κατάφερε να συγκρατήσει τον άνδρα που κρεμόταν στον αέρα ενώ στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν και άλλοι κάτοικοι από την περιοχή καταφέρνοντας όλοι μαζί να τον ανεβάσουν.

Ο άτυχος άνδρας έχασε όπως φαίνεται την ισορροπία του κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε στο μπαλκόνι του, ενώ στη συνέχεια υπέστη καρδιακό επεισόδιο οπότε και πάλι ο Υπαξιωματικός έσπευσε να του δώσει το φιλί της ζωής.

«Έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ που τη μαθαίνουμε συνέχεια στον στρατό, τον επανέφερα και περίμενα μετά το ασθενοφόρο να έρθει να τον πάρει» ανέφερε ο ίδιος ο κ. Γκιαουράκης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με την κατάσταση της υγείας του να μην αποπνέει ευτυχώς ιδιαίτερη ανησυχία.

Στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα, ο Λοχίας τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.

Εμείς ευχόμαστε περαστικά και στους δύο άνδρες και συγχαίρουμε καταρχάς τον Λοχία Γκιαουράκη και έπειτα όλους όσοι έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια σε έναν άτυχο συμπολίτη μας.

Πηγή: polispost.com

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα