15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι "Socrates" του 3ου Δ.Σ Αρτέμιδος πρώτευσαν στους Αγώνες Λόγου "Μικροί...

Οι “Socrates” του 3ου Δ.Σ Αρτέμιδος πρώτευσαν στους Αγώνες Λόγου “Μικροί Ρήτορες” σχολείων της αν. Αττικής

Μια φανταστική πρωτιά πέτυχαν οι μαθητές της 6ης δημοτικού του 3ου Δ.Σ. Αρτέμιδος, που πήραν μέρος στους Αγώνες Λόγου “Μικροί Ρήτορες” που πραγματοποιήθηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Στους Αγώνες Λόγου πήραν μέρος πολλά σχολεία της αν. Αττικής δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγωνίστηκαν πάνω στα πρότυπα της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων πάνω σε ένα θέμα μεταξύ δύο αντίπαλων παρατάξεων, κάτι δηλαδή όπως τα επιχειρήματα που προβάλουν οι αντίπαλοι  δικηγόροι στα δικαστήρια.

Οι μαθητές του 3ου δημοτικού Αρτέμιδας οι “Socrates” όπως επέλεξαν να λέγονται, ανέπτυξαν ένα μοναδικό επιχειρηματικό λόγο υποστηρίζοντας τις θέσεις τους απέναντι στην αντίπαλη ομάδα, με θέμα τα θετικά και τ’ αρνητικά στοιχεία της χρήσης μιας οθόνης κινητού, τάμπλετ, Η/Υ κλπ. κι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι εντυπωσίασαν τόσο ώστε να κερδίσουν την πρώτη θέση.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι η δημόσια εκπαίδευση μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια την ιδιωτική, που σαφώς υπερέχει σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές, αλλά τα μυαλά των παιδιών πλάθονται από ικανούς εκπαιδευτικούς και στην μία και στην άλλη περίπτωση, με τους μαθητές των δημοσίων σχολείων όχι μόνο ν’ αντιμετωπίζουν ισάξια τα ιδιωτικά, αλλά και να διακρίνονται όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η διευθύντρια του 3ου δημοτικού Αρτέμιδος κα Ροζίνα Βαρουτέλη μας αποκάλυψε ότι είναι περήφανη για την επιτυχία των μαθητών της που έκαναν χαρούμενους τους δασκάλους και τους γονείς τους. Γιατί η επιτυχία προέρχεται απ’ την αρμονική συνεργασία οικογένειας κι εκπαιδευτικών που σφυρηλατεί παιδιά ικανά ν’ αντιμετωπίσουν μ’ επιτυχία όχι μόνο διαγωνισμούς όπως ο συγκεκριμένος αλλά και τους πολύ δυσκολότερους που θα συναντήσουν στην περαιτέρω εκπαίδευσή τους και αργότερα στην ζωή ως επαγγελματίες κι οικογενειάρχες.

«Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους έδωσαν τη δυνατότητα να κερδίσουν αυτή τη σημαντική νίκη» κατέληξε η κα Βαρουτέλη.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα