18.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟργή και αγανάκτηση για τον βανδαλισμό του αμφιθεάτρου π. ΠΝΑ

Οργή και αγανάκτηση για τον βανδαλισμό του αμφιθεάτρου π. ΠΝΑ

Διάχυτη είναι η οργή κι η αγανάκτηση για τον πλήρη βανδαλισμό του μουσειακού αμφιθεάτρου του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος Διαχρονική ευθύνη 1ης ΥΠΕ: Μετέτρεψαν το μουσειακό αμφιθέατρο του π. ΠΝΑ σε αποθήκη! στην τοπική αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας όπου εδρεύει.

Δεν είναι μόνο ο πλήρης βανδαλισμός που υπέστη με την μετατροπή του αρχικά το 2018 μετά την φονική φωτιά, ως αποθήκη των τεράστιων ποσοτήτων φαρμάκων που εισέρρεαν ως βοήθεια υπέρ των πυροπαθών, όταν ξηλώθηκαν τα δύο τρίτα των καθισμάτων, αλλά και μετέπειτα όταν αντί ν’ αποκατασταθεί ξηλώθηκε κι ότι είχε απομείνει για να γίνει τελικά αποθήκη άχρηστων ιατρικών μηχανημάτων που κατέληξαν εκεί, αν και στο χώρο υπήρχε πλήθος εγκαταλελειμμένων κτιρίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς τούτο.

Είναι κι η ασέβεια προς τον μεγάλο χορηγό της ανακαίνισης – αναβάθμισης του Κ.Υ. Ραφήνας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ το εν λόγω αμφιθέατρο κο Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος επί προσθέτως αρχές του 2016 είχε ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό για την αποκατάσταση – ανακαίνιση του αμφιθεάτρου.

Εκεί όπου έγιναν πολλές ιατρικές ημερίδες με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή επωνύμων καθηγητών ιατρικής, σχολικές παραστάσεις των ειδικών σχολείων Ραφήνας που φιλοξενούνται στην αχανή έκταση του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και παρουσίαση βιβλίου του ιατρού-συγγραφέα κου Ευάγγελου Μαυρουδή.

Όταν προ 20ημέρου επισκεφτήκαμε τον νέο υπεύθυνο του Κ.Υ. Ραφήνας (ανέλαβε μόλις προ 6-7 μήνες) να συζητήσουμε την διοργάνωση ιατρικών ημερίδων όπως παλιά στο αμφιθέατρο, πέσαμε απ’ τα σύννεφα όταν μάθαμε ότι δεν υπάρχει αμφιθέατρο πλέον, αφού έχει μετατραπεί σε αποθήκη!

Ότι ο νέος υπεύθυνος του Κ.Υ. – ανέλαβε μόλις προ 7 μηνών περίπου – δεν έχει αρμοδιότητα επί του εν λόγω χώρου, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ, ότι υπεύθυνη είναι υπάλληλος που διαχειρίζεται την κεντρική αποθήκη της ΥΠΕ!

Ωστόσο τηλεφώνησε στην υπεύθυνη αποθήκης που έχει τα κλειδιά, με την οποία μιλήσαμε και μεις, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι έχει μετατραπεί σε αποθήκη άχρηστων ιατρικών μηχανημάτων και παρά την επιμονή μας να μας ανοίξει να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται με στόχο την αποκατάστασή του στην προτεραία του κατάσταση, αρνήθηκε «ευγενικά».

Άραγε τι κρύβεται πίσω απ’ την ερμητικά κλειστή πόρτα του αμφιθεάτρου;

Θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να σηκώσει το «γάντι» και να ζητήσει εξηγήσεις γι’ αυτό τον απαράδεκτο βανδαλισμό ενός σημαντικού, μουσειακού επίσης, αμφιθεάτρου του π. ΠΝΑ;

Εικόνα απ’ τις εργασίες ανακαίνισης του αμφιθεάτρου απ’ τον κο Μαρτίνο αρχές του 2016

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα