17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαιανία: Άμεση λύση για την προσχολική αγωγή

Παιανία: Άμεση λύση για την προσχολική αγωγή

Με το καλημέρα η πρώτη θετική επέμβαση του νέου δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη υπέρ της προσχολικής αγωγής!

Το σύνολο του Δήμου Παιανίας εξαιρέθηκε για ένα χρόνο από την ρύθμιση για την προσχολική αγωγή. Το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε καθώς η νέα δημοτική αρχή δεν αποδέχθηκε το γεγονός ότι τα παιδιά θα φιλοξενούνταν σε ακατάλληλες σχολικές δομές, δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι της απελθούσας διοίκησης δεν αντιμετώπισαν με την δέουσα σοβαρότητα την έλλειψη υποδομών. Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του ο νέος δήμαρχος κ. Μάδης, προσπάθησε και πέτυχε τη βέλτιστη λύση με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα ο Δήμος Παιανίας για ένα χρόνο και το υπουργείο Παιδείας προχωρεί κυρίως με vouchers.

Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη (4/9), ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Έλενα Αντωνίου, στο υπουργείο Παιδείας με την αρμόδια υφυπουργό κ. Ζαχαράκη και την γ.γ. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα, συζήτησαν το μεγάλο θέμα της προσχολικής αγωγής στην περιοχή, όπως και το ζήτημα του μεγάλου αριθμού μαθητών στα δημοτικά σχολεία της Δ.Ε. Παιανίας.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν ότι πριν από μερικές ημέρες, ο απελθών δήμαρχος κ. Στάμου, επισκέφθηκε το υπουργείο και δήλωσε ότι ο Δήμος Παιανίας έχει έτοιμες τις υποδομές για τη νέα σχολική χρονιά και δεν έπρεπε να εξαιρεθεί από τη δίχρονη προσχολική αγωγή!

Παρά ταύτα, η νέα διοίκηση του δήμου καλείται να δώσει λύση σε λιγότερο από μία εβδομάδα (η σχολική χρονιά αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου). Πρώτη κίνηση ήταν να συνεργασθούν ο δήμος, το υπουργείο και η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) ώστε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή καταλληλότητας για να ελέγξει και να εξετάσει το ενδεχόμενο αδειοδότησης του κτιρίου στον χώρο του πρώην 1ου δημοτικού σχολείου Παιανίας. Εκεί θα μεταφερθεί μέρος του 4ου νηπιαγωγείου Παιανίας, που θα φιλοξενήσει παιδιά γεννημένα τα έτη 2014 και 2015. Κατά συνέπεια, στις αίθουσες που θα μείνουν κενές στον χώρο του 4ου δημοτικού σχολείου Παιανίας, θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών από τα άλλα δημοτικά σχολεία της Παιανίας και την έλλειψη σχολικών αιθουσών.

Για την δημοτική ενότητα των Γλυκών Νερών και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν καν οι απαιτούμενες σχολικές δομές για την προσχολική αγωγή, η λύση των vouchers είναι μονόδρομος. Είναι αυτονόητο ότι κανένα προνήπιο δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του επειδή τώρα η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική. Σε πολύ σύντομο χρονικό πλαίσιο θα εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά (νήπια και μαθητές) και οι γονείς…

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα