18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠικέρμι: Εγκληματική αμέλεια του δήμου(;) προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό μαθητή που πήγαινε σχολείο

Πικέρμι: Εγκληματική αμέλεια του δήμου(;) προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό μαθητή που πήγαινε σχολείο

Ένα προαναγγελθέν ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο Πικέρμι, όταν μαθητής που πήγαινε στο σχολείο του, έπεσε σύμφωνα με πληροφόριες, στο ακάλυπτο αυλάκι της οδού Αδαμοπούλου και Κοντοράβδη. Παρά την προσπάθεια αποσόβησης των ευθυνών της δημοτικής αρχής, η αλήθεια συνοψίζεται στην απόφαση 5/2020 του Συμβουλίου της Τοπικής Ενότητας Πικερμίου όπου:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ  

Εγκρίνει   ΘΕΤΙΚΑ  την άμεση  Τοποθέτηση σχαρών στο Πικέρμι  στην οδό Χρ. Αδαμοπούλου από πριν και μετά την Κοντοράβδη προς αποφυγή ατυχημάτων παιδιών και αυτοκινήτων.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το Φλεβάρη του 2020 που πάρθηκε η απόφαση, η δημοτική αρχή Μπουρνούς δεν έχει φροντίσει να σκεπάσει με σχάρα το επίμαχο αυλάκι.

Σε τροχαίο οφείλεται τελικά ο τραυματισμός του μαθητή στο Πικέρμι

Χωρίς να υποβαθμίζεται η επικινδυνότητα του σημείου όπου υπάρχει το ανοιχτό αυλάκι, πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της μητέρας του παιδιού, έκανε την εξής δήλωση: «Μου ζητήθηκε απ’ την μητέρα του τραυματισμένου μαθητή να κάνω μια τοποθέτηση εκ μέρους της ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ατύχημα. Δεν έπεσε σε κανένα χαντάκι το παιδί. Πήγε πίσω απ’ το σταθμευμένο σχολικό λεωφορείο για να διασχίσει το δρόμο απ’ το σχολείο στο απέναντι πεζοδρόμιο. Και τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Τροχαίο ήταν το ατύχημα. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί που νοσηλεύεται και πρόκειται να χειρουργηθεί άμεσα. Του περιστατικού έχει επιληφθεί η αστυνομία».

Το Συμβούλιο της Κοινότητας  Πικερμίου έχει νόμιμη  απαρτία, γιατί σε σύνολο εφτά   (7)  μελών είναι παρόντες έξι  (6)

                      ΘΕΜΑΤΑ ΕNΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση σχαρών στο Πικέρμι  στην οδό Χρ.Αδαμοπούλου από πριν και μετά την Κοντοράβδη προς αποφυγή ατυχημάτων παιδιών και αυτοκινήτων

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος  στο Κοινοτικό  Συμβούλιο το 1ο θέμα εντός ημερήσιας  διάταξης ,ενημερώνει τα εξής στους παρευρισκομένους ,Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κάρλο Σπυρίδωνα και κ.Δημητρίαδη Ουρανία , Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρισης κ.Παπανδρέου Λιάνα  , Πρόεδρο Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ραφήνας-Πικερμίου κ.Μαυρολέων Σπύρος , Συλλόγους και  Κατοίκους της Κοινότητας Πικερμίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ :

Είναι επείγον να τοποθετηθούν σχάρες επί την οδό Χρ.Αδαμοπούλου από πριν και μετά την Κοντοράβδη  διότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος παιδιών και έχουμε δει κατά καιρούς και  συχνά,αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα στο αυλάκι και να μην μπορούν να βγουν δημιουργώντας φθορές στα αυτοκίνητα .

Προτείνουμε να μπουν αγωγοί Φ.40 με φρεάτια επίσκεψης ή σχάρες που κουμπώνουν για να αποφύγουμε  τις κλοπές των σχαρών .

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Στη συνέχεια κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

                                                         ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η Κοινότητα Πικερμίου μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου κ.Αδαμόπουλου Αθανάσιου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ  

         Εγκρίνει   ΘΕΤΙΚΑ  την άμεση  Τοποθέτηση σχαρών στο Πικέρμι  στην οδό Χρ.Αδαμοπούλου από πριν και μετά την Κοντοράβδη προς αποφυγή ατυχημάτων παιδιών και αυτοκινήτων.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό  5/2020

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα