16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕ. Μπουρνούς για Μάτι: Δεν κατηγορείται το πρόσωπο αλλά ο θεσμός! Ο...

Ε. Μπουρνούς για Μάτι: Δεν κατηγορείται το πρόσωπο αλλά ο θεσμός! Ο λογαριασμός στους πολίτες

Πολλά κι ενδιαφέροντα έλαβαν χώρα στη χτεσινή, 12 Οκτωβρίου, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, μεταξύ των οποίων η επίκαιρη ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης σχετικά με την παραπομπή των 27 κατηγορούμενων για το ολοκαύτωμα του Ματιού, μεταξύ αυτών και του δημάρχου κου Μπουρνούς, ώστε να αποφασιστεί ποια πρόσωπα και για ποιες κατηγορίες τελικά θα παραπεμφθούν από το Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης ο κος Φαφούτης ρώτησε αν ο δήμος, δηλαδή οι πολίτες, θα πληρώσουν το μάρμαρο της δικαστικής περιπέτειας το δημάρχου, αν τελικά καθίσει στο σκαμνί.

Σε μια προσπάθεια απάλειψης των εντυπώσεων που εύλογα δημιουργήθηκαν ευρέως στην τοπική κοινωνία απ’ την είδηση, ο δήμαρχος υπερασπίστηκε τη θέση του αναφερόμενος στο ότι ο ανακριτής στον οποίο κατέθεσε «δεν του επέβαλλε κανένα περιοριστικό όρο», αφήνοντας να αιωρείται το ότι θα την βγάλει καθαρή κατά το κοινώς λεγόμενο. Διευκρινιστικά να σημειωθεί ότι περιοριστικοί όροι τίθενται σε όσους είναι ύποπτοι φυγής ή ικανοί να τελέσουν νέα αδικήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρούνται εκ προοιμίου αθώοι των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται, που θα κριθούν στα δικαστήρια.

Όσον αφορά το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό της υπερασπιστικής ομάδας του κου Μπουρνούς, η απάντηση του δημάρχου ήταν αφοπλιστική «Δεν κατηγορούμαι ως Μπουρνούς, αλλά ως δήμαρχος Μπουρνούς, οπότε κατηγορείται το σύνολο του δήμου για τις ενέργειες που έκανε ή όχι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης καταστροφής». Κατόπιν τούτων ο λογαριασμός βαρύνει αποκλειστικά τον δημοτικό κορβανά και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα