17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠοιο ελληνικό ιδιωτικό νησί περιλαμβάνεται προς πώληση σε ιστοσελίδα του εξωτερικού;

Ποιο ελληνικό ιδιωτικό νησί περιλαμβάνεται προς πώληση σε ιστοσελίδα του εξωτερικού;

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η τιμή πώλησης για το εν λόγω νησί είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Επτά ιδιωτικά νησιά διατίθενται προς πώληση, τα οποία η ιστοσελίδα www.robbreport.com τα χαρακτηρίζει ως παράδεισους για διαφορετικούς λόγους το καθένα από αυτά. Η έκπληξη είναι ότι η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει κι ένα ελληνικό ιδιωτικό νησί το οποίο δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι είναι ιδιαιτέρως γνωστό.

Ας δούμε ποιο είναι το ελληνικό ιδιωτικό νησί που πωλείται

Αγία Τριάδα, Ερέτρια Εύβοιας

Απέναντι από τις ακτές της Ερέτριας στην Εύβοια και σε κοντινή απόσταση εκτείνεται σε 50 στρέμματα το νησί της Αγίας Τριάδας.

Το νησί έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς υψηλού προφίλ καλεσμένους, από τη βασιλική οικογένεια και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, έως του Beatles. Ο αστικός μύθος λέει ότι το συγκρότημα από το Λίβερπουλ όταν επισκέφθηκαν το νησί στο απόγειο της καριέρας τους το 1967, ξετρελάθηκαν με το σχήμα του νησιού που μοιάζει κάπως με κιθάρα και εξέφρασαν την επιθυμία να το αγοράσουν από τον ιδιοκτήτη, Σοφοκλή Παπανικολάου.

Στο νησί βρίσκονται δύο οικείες, ένα μπανγκαλόου στη μεγαλύτερη από τις ακτές του νησιού που χρησιμεύει και ως ξενώνας, μία εκκλησία (την Αγία Τριάδα) και ένας ενετικό πύργο που έχει και τον ρόλο του φάρου. Επίσης μία κατοικία για το προσωπικό, ένα κτίριο για την προστασία των σκαφών, ενώ υπάρχει επίσης μια μαρίνα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η τιμή πώλησης για το εν λόγω νησί είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα