23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρωτοφανής τιμωρία σε μαθητές δημοτικού στην Πάτρα με την ανοχή της διευθύντριας

Πρωτοφανής τιμωρία σε μαθητές δημοτικού στην Πάτρα με την ανοχή της διευθύντριας

Στα κάγκελα οι γονείς των παιδιών ζητούν εξηγήσεις

Μία πρωτοφανής ομαδική τιμωρία επιβλήθηκε σε μαθητές δημοτικού σχολείου στη Πάτρα με εντολή της διευθύντριας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γονιών τους. Ειδικότερα, εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο, στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας, επέβαλε ομαδική τιμωρία σε μαθητές, επειδή στη διάρκεια επίδοσης βαθμών προόδου… έκαναν φασαρία!

«Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα»

Σύμφωνα με το pelop.gr, χθες, Πέμπτη  ανακοινώθηκε στην πρωινή «προσευχή» ότι στα πρώτα διαλείμματα τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν, αλλά υποχρεούνται να κάθονται σε πεζούλια ή σε άλλους χώρους, να γευματίζουν ή να πίνουν, χωρίς να σηκώνονται όρθια, να παίζουν ή να τρέχουν. Θα κάθονται, δηλαδή, σαν «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα», κι αυτό γίνεται ως «τιμωρία», όπως ειπώθηκε.

Πατέρας πληροφορήθηκε τι συνέβη, επικοινώνησε με τον Σύλλογο Γονέων και μέλος του ΔΣ του επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντάς του πως αυτό έγινε με εντολή της διευθύντριας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Το θέμα συζητήθηκε πολύ κι όλοι αναρωτιόντουσαν αν κάτι τέτοιο αποτελεί παιδαγωγική τιμωρία, αφού έγινε ομαδικά, με αποτέλεσμα να την «πληρώσουν» και μαθητές, που δεν είχαν συμμετοχή στη «φασαρία».

Το θέμα αναμένεται να φθάσει, σήμερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα