24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε μαραθώνιο εξελίσσεται ο καθαρισμός των παραλιών της Ραφήνας

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται ο καθαρισμός των παραλιών της Ραφήνας

Σε αγώνα μετ’ εμποδίων έχουν επιδοθεί οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας για τον καθαρισμό των παραλιών που έχουν γεμίσει φερτά υλικά απ’ την Εύβοια που πλήγηκε απ’ τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες.

Απ’ το πρωί σήμερα το πρωί επί ποδός ήταν η Δ.Σ. κι ο Πρόεδρος του οργανισμού Δέσποινα Γκικάκη και Σπύρος Χρυσοφώτης αντίστοιχα, ενώ υπάλληλοι του οργανισμού ξεπέρασαν εαυτούς δουλεύοντας ασταμάτητα και πέραν του ωραρίου τους, καθώς τα φερτά υλικά μαζεύονται κυρίως με τα χέρια. Όπως πληροφορηθήκαμε μεταξύ άλλων ξεβράστηκε και μια νεκρή θαλάσσια χελώνα.

Όπως μας είπε η κα Γκικάκη πολλά φερτά υλικά είχαν συσσωρευτεί στην ράμπα ΑμεΑ που υπάρχει στην πλαζ της Ραφήνας με το φόβο να έχει υποστεί ζημιές, Ευτυχώς μετά τον πλήρη καθαρισμό αποδείχτηκε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Καθαρίστηκε επίσης απ’ τους υπαλλήλους του ΟΛΡ το αλιευτικό καταφύγιο με απόχες ώστε να απομακρυνθούν υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ιδιαίτερα σοβαρές βλάβες και στο περιπολικό του λιμενικού που κινείται με αεροτουρμπίνες.

Σήμερα καθαρίστηκαν οι παραλίες «Κόκκινο και Μπλε Λιμανάκι» κι η πλαζ Ραφήνας, ενώ αύριο θα καθαριστούν οι Μαρίκες. Εν τούτοις να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα θα εξακολουθήσει καθώς φερτά υλικά θα έρχονται για πολλές ακόμα μέρες ανάλογα με τη φορά του ανέμου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Γκικάκη μας τόνισε την μεγάλη προσπάθεια των υπαλλήλων του οργανισμού που ξεπέρασαν κατά πολύ το ωράριό τους καθαρίζοντας τις ακτές, τους οποίους ευχαριστεί από καρδιάς, ξέροντας την μεγάλη σωματική κούραση που έχουν υποστεί.

Ακόμα μας δήλωσε ότι απ’ τις δύο εταιρείες που ανέλαβαν τον καθαρισμό, σήμερα εργάστηκε μόνο η μία καθώς στην δεύτερη παρουσιάστηκε κώλυμα κι ως εκ τούτου δεν καθάρισαν κι οι Μαρίκες. Από αύριο πολύ πρωί θα εργαστούν κι οι δύο ώστε να καθαριστεί κι η παραλία «Μαρίκες». Επίσης η σύμβαση περιλαμβάνει την παραμονή των εταιρειών επί μια βδομάδα, ώστε να υπάρχει καθημερινός καθαρισμός των ακτών από τα υλικά που θα συνεχίσουν να εναποτίθενται επί μέρες.

Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη να πράξει, στα πολλά τηλεφωνήματα που έγιναν στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο ν’ ανοίξει τον δημοτικό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων για να πετάξουν εκεί τα υλικά που μαζεύτηκαν απ’ τις ακτές, που έμειναν αναπάντητα.

Μάλιστα η κα Γκικάκη μας είπε ότι τηλεφώνησε προσωπικά στον δήμαρχο κο Μπουρνούς, ο οποίος πρόβαλε δικαιολογίες με αποτέλεσμα ο χώρος να παραμείνει κλειστός για τα απορρίμματα των ακτών. «Αυτό είναι κάτι που με λύπησε αφάνταστα, μας είπε η κα Γκακάκη, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο, βάζοντας στην πάντα οποιαδήποτε διαφορά, που ούτως ή άλλως δεν πρέπει να υπάρχει σε μια πόλη-λιμάνι. Εύχομαι από τούδε και στο εξής η συνεργασία μας με την δημοτική αρχή να εξομαλυνθεί με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας».

Ένεκα τούτων να ευχηθούμε καλό κουράγιο και δύναμη στην διοίκηση του ΟΛΡ, που – αν και οι παραλίες ανήκουν στον ΟΛΡ – δεν έχει καμιά υποστήριξη απ’ την δημοτική αρχή απ’ την κακώς υπάρχουσα από χρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο αρχών, δήμου και λιμένος, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ούτε από εθελοντές που σε άλλες περιπτώσεις ενεργοποιούνται άμεσα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα