15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε μάστιγα εξελίσσεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Σε μάστιγα εξελίσσεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζει το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, καθώς οι τοπικές κοινωνίες, που κατ’ αρχάς άνοιξαν τις αγκαλιές τους στους Σύριους πρόσφυγες, τώρα αρχίζουν ν’ ασφυκτιούν κάτω απ’ την πίεση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών στην πλειοψηφία ροών και δεν δέχονται πλέον ούτε οικογένειες δύστυχων ανθρώπων που ζητούν άσυλο.

Προς τούτο άμεση παραμένει η ανάγκη δημιουργίας κλειστών δομών που θα φιλοξενήσουν μετανάστες μέχρις ότου αποφασιστεί η τύχη τους, ώστε να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη που νιώθει να απειλείται. Καλή ιδέα αποτελεί η εξεύρεση κατάλληλων χώρων προς τούτο που συγχρόνως βρίσκονται σχετικά μακριά από πόλεις.

Ένα απ’ τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που είναι υποψήφια για την δημιουργία Hot Spot βρίσκεται στο Κερατοβούνι πάνω απ’ την Κερατέα. Οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις βέβαια του πρώην στρατοπέδου, δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες στη συλλογή της εικόνας του τίτλου.

Με δεδομένο ότι η διασπορά μεταναστών σ’ όλη την ελληνική Επικράτεια εκτός των κινδύνων που εγκυμονεί χρειάζεται και μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό για την φύλαξη αυτών των δομών, μήπως πρέπει ν’ αναζητηθούν μεγάλοι χώροι για κλειστές δομές μακριά από πόλεις, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν χιλιάδες άτομα σε ανθρώπινες πάντα συνθήκες, ενώ θα υπάρξει και οικονομία ανθρώπινου δυναμικού για την φύλαξή τους; Πιο καλά να φυλάς τρεις – τέσσερις μεγάλες δομές παρά 50 – 100 μικρότερες διάσπαρτες σ’ όλη τη χώρα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα