26.1 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπερσύγχρονο σχολικό κτίριο στην Παιανία με την σφραγίδα της ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ» (φωτο)

Υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο στην Παιανία με την σφραγίδα της ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ» (φωτο)

Στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” ο φάκελος για την χρηματοδότηση ανέγερσης 5ου Δημ. Σχολείου Παιανίας. Με αυτή τη θετική εξέλιξη, και σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει και προεκλογικά ο Δήμαρχος κ Ισίδωρος Μάδης, ένα χρονίζον αίτημα, με τα τελευταία εγκαίνια σχολικής μονάδας να μας παραπέμπουν στο μακρινό 2004, βρίσκεται στο δρόμο υλοποίησης και έτσι η κατασκευή νέας σχολικής μονάδας στο Δήμο μας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Την πρόταση του για τα έργα «Ανέγερση του 5ου (9 θέσιου) Δημοτικού Σχολείου Παιανίας» στη περιοχή της Άνοιξης Παιανίας, κατέθεσε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Παιανίας, ανταποκρινόμενος στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 41966/31‐05‐2019 πρόσκληση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων».

Σε ότι αφορά την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, η πρόταση του Δήμου Παιανίας αποτυπώθηκε σε έναν πλήρη φάκελο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η μελέτη που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ Ισίδωρος Μάδης και η διοίκηση του Δήμου Παιανίας ευχαριστούν τον κ Αθανάσιο Μαρτίνο και την κα Μαρίνα Μαρτίνου της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για την πολύτιμη βοήθειά τους και κυρίως για την αμεσότητα την οποία επέδειξαν στο θέμα της απαιτούμενης μελέτης, που ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μας επέτρεψε να προλάβουμε την λήξη κατάθεσης του φακέλου που ήταν η 31η Οκτωβρίου 2019.

Η κατασκευή του κτιρίου προβλέπεται να γίνει με όλες τις νόμιμες και σύγχρονες προδιαγραφές, με έμφαση στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοσή του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δρομολογείται η επιδιωκόμενη από καιρό υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, μιας νέας σχολικής μονάδας, που θα φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα αποσυμφορήσει τις όμορες σχολικές μονάδες, αφού θα επιτρέψει την ομοιόμορφη και πιο λειτουργική κατανομή του μαθητικού δυναμικού της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο χώρος κατασκευής, ιδιοκτησίας του Δήμου Παιανίας, ήταν ο μόνος εκ των τριών υποψήφιων δημοτικών ιδιοκτησιών που είχε δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο και συνεπώς μπορούσε να συμπεριληφθεί στο φάκελο. Επιπρόσθετα, χρειάστηκε να αποζημιωθούν, από παλαιότερες οφειλές, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα