20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣημερινή πραγματικότητα στο Μ. Ρέμα Ραφήνας – Τι ψάχνει ο ποταμοσφυριχτής ανάμεσα...

Σημερινή πραγματικότητα στο Μ. Ρέμα Ραφήνας – Τι ψάχνει ο ποταμοσφυριχτής ανάμεσα στις αυλακιές των ερπυστριών Μπουρνούς;

Τι αναζητάς πουλάκι; Πέταξε μακριά απ’ τον καταστροφικό τοπάρχη Μπουρνούς… Ζήσε μακριά απ’ το μεγάλο Ρέμα… Αναζήτησε αλλού φωλιά σε ασφαλέστερο περιβάλλον απ’ αυτό που καταστρέφει ο Μπουρνούς!

Ολοένα και μεγαλώνει η οργή των πολιτών για την επαπειλούμενη καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος την οποία επισπεύδει ο χωρίς περιβαλλοντική ευαισθησία τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.

Οι «ελάχιστοι» οικολόγοι που επικαλείται ο κος Μπουρνούς, υποστηρίζονται από ολοένα διογκούμενο πλήθος πολιτών, οι οποίοι ενημερώνονται καθημερινά για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον και τη ζωή τους ο εγκιβωτισμός του Μ. Ρέματος.

Παράλληλα η φύση κάνει αισθητή την παρουσία της με ένα πουλί απορημένο να ψάχνει – άραγε τι; – στις αυλακιές που άφησαν οι ερπύστριες των μηχανημάτων που εισέβαλαν χτες κατόπιν εντολής Μπουρνούς, στο Μ. Ρέμα.

Ο συντοπίτης Ανδρέας Καρατζάς δημοσιοποίησε τη θλιβερή εικόνα ενός πουλιού μέσα στη λεηλατημένη φύση του Μ. Ρέματος και ενημερώνει ότι το πουλί είναι ένας «Ποταμοσφυριχτής (Charadrius dubius) σήμερα μέσα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας πάνω στις αύλακές από τις ερπύστριες των μηχανημάτων που είχαν εισβάλει χθες στο χώρο του ρέματος».

Σχολιάζοντας την εικόνα ο Antonis Lazaris γράφει: «Θα θέλαμε πολύ να μην αναζητά τα αυγά που είχε εναποθέσει επί της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος. Πιθανόν τα αυγά να καταστράφηκαν από τις ερπύστριες των μηχανημάτων. Ο ποταμοσφυριχτής είναι από τα λιγοστά πουλιά που αποθέτει τα αυγά του επί της κοίτης του ποταμού».

Το ίδιο ερώτημα γεννήθηκε και στο δικό μας μυαλό μόλις είδαμε το δύστυχο πουλί έκπληκτο ν’ αναζητά τι;

Δύστυχο πουλί, δύστυχη φύση, δύστυχο Μεγάλο Ρέμα, δύστυχοι συμπολίτες/ισσες που ενδέχεται να χάσουμε το υπέροχο μικροκλίμα της ευλογημένης γης που μας φιλοξενεί, αν εγκιβωτιστεί το Μεγάλο Ρέμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα