13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣτο έλεος ληστρικών συμμοριών το Ντράφι – Κάτοικοι ζητούν αυξημένη αστυνομική παρουσία...

Στο έλεος ληστρικών συμμοριών το Ντράφι – Κάτοικοι ζητούν αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή

Κάτοικοι Ντραφίου: Θεωρούμε αναγκαία την αύξηση της εμφανούς αστυνομικής επιτήρησης ιδιαίτερα για λόγους αποτροπής αλλά και άμεσης επέμβασης

Σύμφωνα με τους κατοίκους Ντραφίου «τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των διαρρήξεων  στον οικισμό τους, ενώ συχνά οι ίδιοι οι κάτοικοι καθημερινά εντοπίζουν κατά την διάρκεια του 24ώρου ύποπτα οχήματα και ύποπτους περιπατητές με προφανή σκοπό την ανίχνευση ενδεχομένων στόχων και τα οποία απομακρύνονται μόλις γίνουν αντιληπτά από περιοίκους».

Κατόπιν τούτων έστειλαν επιστολή στον Διοικητή του ΑΤ Ραφήνας ζητώντας «την αύξηση της εμφανούς αστυνομικής επιτήρησης ιδιαίτερα για λόγους αποτροπής αλλά και άμεσης επέμβασης, καθώς όλα τα τρέχοντα συμβάντα δεν ξεπερνούν σε χρόνο τα 10-15’ και στο παρελθόν το αστυνομικό αυτό μέτρο που έχει εφαρμοστεί αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό».

Αναλυτικά η επιστολή προς:

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των διαρρήξεων  στον οικισμό Ντράφι, ενώ συχνά οι ίδιοι οι κάτοικοι καθημερινά εντοπίζουν κατά την διάρκεια του 24ώρου ύποπτα οχήματα και ύποπτους περιπατητές με προφανή σκοπό την ανίχνευση ενδεχομένων στόχων, και τα οποία απομακρύνονται μόλις γίνουν αντιληπτά από περιοίκους. Σύμφωνα με τις οδηγίες σας οι κάτοικοι αρμοδίως ενημερώνουν συστηματικά για τα περιστατικά αυτά προκειμένου να ελέγχουν αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων και να υπάρξει επαρκή επιτήρηση. Γνωρίζετε, άλλωστε, ως καλώς πληροφορημένος για τις συνθήκες ασφάλειας του οικισμού μας, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργεί τοπικό δίκτυο viber άμεσης (alert) επικοινωνίας των κατοίκων, ακριβώς για την έγκαιρη προειδοποίηση και άμεση κινητοποίηση των αρχών σχετικά με τέτοια συμβάντα.

Παρόλα αυτά, μόλις πρόσφατα, εκδηλώθηκαν διαδοχικά συμβάντα διαρρήξεων ή απόπειρας διαρρήξεων μέσα σ’ ένα 24ωρο από την ίδια ομάδα και όχημα διαρρηκτών που έχει καταγραφεί, όπως γνωρίζετε, από τις κάμερες ασφαλείας κατοίκων. Η άνεση και η προκλητικότητα των συμβάντων αυτών  έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους του οικισμού και ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας μας, καθώς φαίνεται ότι οι διαρρήκτες έχοντας πλήρως αποθρασυνθεί συνεχίζουν με άνεση το έργο τους.

Θεωρούμε αναγκαία την αύξηση της εμφανούς αστυνομικής επιτήρησης ιδιαίτερα για λόγους αποτροπής αλλά και άμεσης επέμβασης, καθώς όλα τα τρέχοντα συμβάντα δεν ξεπερνούν σε χρόνο τα 10-15’ και στο παρελθόν το αστυνομικό αυτό μέτρο που έχετε εφαρμόσει αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. Ως εκ τούτου και έχοντας λάβει πολυάριθμα μηνύματα ανησυχίας από τους κατοίκους, σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Είμαστε στην διάθεση σας και σας ευχόμαστε Καλό και Ασφαλές 2023 σε εσάς και το αστυνομικό προσωπικό σας

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Νάσια Καϊμακά                                                           Γιώργος Χρηστακέας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα