18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτο Τατόι θα διεξαχθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Στο Τατόι θα διεξαχθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Λύσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου αναζητούν με δεδομένο ότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και ουσιαστικά την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Εάν δεν υπήρχε η πανδημία ο σχεδιασμός θα ήταν διαφορετικός.

Τώρα λόγω του covid-19 υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις. Και με αυτό ως δεδομένο θεωρείται απίθανο η παρέλαση να διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ως εναλλακτική πρόταση έχει κατατεθεί η παρέλαση να διεξαχθεί στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Μάλιστα ο χώρο βολεύει για να στηθούν εξέδρες, ενώ και η μεταφορά των τανκ και των πυροβόλων δεν θα επιβαρύνουν και τους δρόμους της πρωτεύουσας. Επίσης όλοι στην κυβέρνηση φοβούνται ότι ακόμη και εάν υπάρχει απαγόρευση όλο και κάποιοι τρυκ θα σκεφθούν οι αθηναίοι για να βγουν στο κέντρο και να παρακολουθήσουν έστω και μακριά από το Σύνταγμα τα άρματα μάχης, που πάντα συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Η ιδέα αρέσει και ήδη οι επιτελείς έχουν ξεκινήσει τον τελικό σχεδιασμό κι έχουν ως δεδομένο ότι την ημέρα στο Τατόι θα βρεθούν και υψηλοί προσκεκλημένοι. Ο λόγος για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου Κάρολο. Και ο λόγος που οι τρεις επίσημοι κλήθηκαν να παραβρεθούν δίπλα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι εκπροσωπούν τις τρεις χώρες που στάθηκαν απέναντι στον τουρκικό στόλο στη ναυμαχία του Ναβαρίνου που σήμανε επί της ουσίας τη νίκη της Ελλάδας και την αρχή για να απελευθερωθεί σταδιακά όλη η επικράτεια.

Και οι τρεις έχουν ανταποκριθεί στις προσκλήσεις, αλλά όλα είναι πιθανά να αλλάξουν εάν κι εφόσον υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας και δεν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Πάντως ακόμη και εάν κάποιος από τους υψηλούς προσκεκλημένους, ή όλοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν λόγω του covid-19, η παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά.

Μάλιστα όπως έγραψε και η iapopsi.gr πάνω από τον ουρανό της Αθήνας θα περάσουν τιμητικά 4 Rafale της L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15, που θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Η Άποψη.gr

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα