21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ (ΕΟΜ) ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ (ΕΟΜ) ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ

Σημαντικό σεμινάριο με παράλληλη εκδήλωση για την Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, απ’ τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) με την υποστήριξη του ΩΚΚ και του Ιδρύματος Ωνάση.

Η διοργάνωση απευθύνθηκε σε ειδικό αλλά και σε ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eudonorgan, με σκοπό την επικοινωνία θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της Δωρεάς Οργάνων.

Το Σεμινάριο με τίτλο Stake holders training event, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΩΚΚ στον 7ο όροφο από τις 8 και τέταρτο το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, όπου αναπτύχθηκε θεματολογία ευρύτερου ενδιαφέροντος γύρω από τη Δωρεά & τις Μεταμοσχεύσεις Οργάνων στον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό χώρο.

Η Εκδήλωση με τίτλο Social Awareness Event), με τίτλο «Γέφυρες & Πρεσβευτές Ζωής: Εμπειρίες ανθρώπων που συνέβαλαν, έδωσαν και πήραν ζωή μέσα από τη Δωρεά Οργάνων & Ιστών», που είχε κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα έλαβε χώρα στο αίθριο του ισόγειου του Ωνασείου στις 2 με ενδιαφέρουσες αναφορές σε δότες και λήπτες οργάνων.

Μετά το τέλος των ομιλιών ένα εντυπωσιακό δρώμενο προκάλεσε συγκίνηση καθώς οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κλήθηκαν να παραλάβουν 200 βιοδιασπώμενα μπαλόνια, με τα μικρά ονόματα των πρόσφατων 200 δοτών οργάνων, γραμμένα συμβολικά πάνω σε κάρτες δωρητή. Τα μπαλόνια απελευθερώθηκαν ταυτόχρονα ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα της αξίας της Δωρεάς Οργάνων.

Να σημειωθεί ότι το Ωνάσειο αλλάζει το τοπίο των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, με την πραγματοποίηση ενός οράματος που η διοίκηση του Ιδρύματος Ωνάση σχεδίαζε εδώ και καιρό: να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ένα νοσοκομείο αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, το οποίο παράλληλα θα αποτελεί και ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις μεταμοσχεύσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του συλλόγου Μεταμοσχευμένων καρδιάς ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ κος Δημήτρης Μαγγίνας κι η Πρόεδρος του συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδος κα Ιωάννα Αλυσανδράτου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα