16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Η σημαντική απόφαση των συγγενών που χάνουν το αγαπημένο τους πρόσωπο κι όμως μέσα απ’ την οδύνη τους για τον άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να δώσουν ζωή σ’ έναν άλλο συνάνθρωπο που παλεύει να ζήσει, είναι ότι πιο μεγαλειώδες υπάρχει.

Στην Ελλάδα μας ωστόσο αυτή η πράξη αλτρουϊσμού και μεγαλείου ψυχής δεν έχει την αποδοχή που θα έπρεπε, καθώς χιλιάδες μοσχεύματα κυρίως θυμάτων τροχαίων που δυστυχώς είναι πολλά, θάβονται μαζί με το άτυχο θύμα να σαπίσουν στη γη, αντί να διατηρηθούν στο σώμα ενός πάσχοντα χαρίζοντάς του δώρο ζωής.

Το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας εκδηλώσεις με θέμα τη δωρεά οργάνων έχουν πυκνώσει, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την ενημέρωση και δι’ αυτής την γνώση και ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να φτάσουμε και στην πατρίδα μας ελάχιστα κοντά στα υψηλά ποσοστά δωρεάς οργάνων άλλων χωρών.

Σε μια παρόμοια εκδήλωση βρεθήκαμε την Δευτέρα 15 Απριλίου στο Ωνάσειο, όπου είχαμε την τύχη να συναντήσουμε μεταμοσχευμένα άτομα, αλλά και αρκετούς συμπολίτες μας που βρίσκονται στην λίστα αναμονής περιμένοντας το πολύτιμο κατάλληλο γι’ αυτούς μόσχευμα.

Συναντήσαμε επίσης τον συμπολίτη μας απ’ την Ν. Μάκρη, Δημήτρη Μαγγίνα, Πρόεδρο του συλλόγου Μεταμοσχευμένων καρδιάς ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ, ο οποίος ζει επί οκτώ χρόνια χάρη στην καρδιά δωρητή που χάρη στον Δημήτρη ένα σημαντικό κομμάτι του εξακολουθεί να ζει.

Έκτοτε ο Δημήτρης Μαγγίνας έχει κάνει σκοπό ζωής να σταθεί παντοιοτρόπως δίπλα στους συνανθρώπους του που διαγιγνώσκονται με ανεπάρκεια καρδιάς και μπαίνουν στην λίστα αναμονής. Μάλιστα παρακολουθήσαμε την επαφή του μ’ ένα 41χρονο πατέρα ενός μικρού αγοριού ο οποίος έκανε την μηνιαία θεραπεία του για την ανεπάρκεια καρδιάς του και προ ολίγων μηνών μπήκε στην λίστα. Ο Δημήτρης τον εμψύχωσε δίνοντάς του κουράγιο, υπομονή και πίστη στο ότι θα βρεθεί σύντομα μόσχευμα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα