24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤελετή ορκωμοσίας 37 νέων Ανθυποπυραγών στη Νέα Μάκρη – Τα πτυχία επέδωσε...

Τελετή ορκωμοσίας 37 νέων Ανθυποπυραγών στη Νέα Μάκρη – Τα πτυχία επέδωσε η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Οι νέοι Ανθυποπυραγοί παρέδωσαν την σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Ανθυποπυραγούς και έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι τριανταεπτά (37) νέοι Ανθυποπυραγοί της 48ης  εκπαιδευτικής σειράς, τάξεως 2023, «Πυροσβέστης Αθανάσιος Παπαγρίβας», κατά τη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας – Ι.Σ.Ν. στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Τα πτυχία στους τριάντα έναν (31) νέους και στις έξι (6) νέες Ανθυποπυραγούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, οι Βουλευτές Α΄ Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Γεώργιος Βλάχος, ο Γραμματέας Τομέα Πολιτικής Προστασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Χάλαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός και ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας.

Για πρώτη φορά η τελετή αυτή έλαβε χώρα στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που εγκαινιάστηκε πριν από μερικούς μήνες. Η κίνηση αυτή εκτός από τη συμβολική της σημασία, έρχεται να καταδείξει την πρόθεση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Σώματος, αναφορικά με την προτεραιότητα που δίνουν στη λειτουργία και την ανάδειξη του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης. Παράλληλα καταδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για εμπλουτισμό και μετασχηματισμό της γνώσης που έχουν ήδη αποκτήσει τα στελέχη που ήδη υπηρετούν ενώ ταυτόχρονα, τα νέα στελέχη θα έχουν την τύχη να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε εγκαταστάσεις που τους παρέχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν και να παντρέψουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση με την πρακτική, πάνω σε νέες εκπαιδευτικές διατάξεις σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα πρότυπα.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εισαγωγή των φοιτητών στη Σχολή, που αποτελεί την κορωνίδα των Σχολών που τελούν υπό τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, γίνεται με το σύστημα των απολυτηρίων εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο ενώ η φοίτηση των Δοκίμων Ανθυποπυραγών διαρκεί τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη. Οι εξερχόμενοι της Σχολής Ανθυποπυραγοί και Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα