22.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΟ ΦΑΦΟΥΤΗ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΟ ΦΑΦΟΥΤΗ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Εντυπωσιακή ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δαμιανός Φαφούτης στο Πικέρμι, όπου ανέδειξε πλήρως το αρχηγικό προφίλ του ως ενός νέου αυτοδιοικητικού ηγέτη, απολύτως καταρτισμένου σχετικά με τις προοπτικές και τις άμεσες ανάγκες ενός δήμου, όπως η Ραφήνα με το Πικέρμι.

Η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση αποτελεί άλλη μια καινοτομία του Δαμιανού που τόλμησε μια ανοικτή συγκέντρωση σε πλατεία, όταν όλοι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του συν του απερχομένου Δημάρχου προτίμησαν κλειστές συγκεντρώσεις και μάλιστα μέρα γιορτής όπως η σημερινή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με πλήθος εορταζομένων.

Με στεντόρεια φωνή, κοιτώντας στα μάτια τους συντοπίτες του ο κος Φαφούτης ανέπτυξε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα επί όλων των θεμάτων που απασχολούν ένα δήμο – λιμάνι, όπως η Ραφήνα  και το Πικέρμι. Ένα πρόγραμμα προϊόν συλλογικής δουλειάς όπου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επιλεγμένοι ένας προς έναν απ’ τον υπ. δήμαρχο, είχαν τον πρώτο λόγο σε θέματα εξειδίκευσης ενός εκάστου, που συγχρόνως εμπεριείχε και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που καταγράφηκαν απ’ τις συζητήσεις του Δαμιανού και συνεργατών του με συλλόγους και φορείς όλων των περιοχών του δήμου.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε αποτελεί έμπρακτη διαβεβαίωση ότι το νέο σχήμα επιβάλλει ένα καινούργιο τρόπο, την συλλογική συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, που όπως διαβεβαίωσε ο κος Φαφούτης θα διέπει και την νέα δημοτική αρχή με τον ίδιο Δήμαρχο.

Ο Δαμιανός Φαφούτης κι οι συνεργάτες του εδραιώνουν στην πράξη το εμείς έναντι του εγώ.    

«Γιατί εγώ δεν είμαι παντογνώστης, τόνισε ο Δαμιανός, ούτε τα ξέρω όλα. Ως δήμαρχος θα ενημερώνομαι και θα συναποφασίζουμε με τους δημοτικούς συμβούλους θέματα που αφορούν την κοινωνία μας κι όταν χρειαστεί στα πιο μεγάλα θα υπάρξουν τοπικά δημοψηφίσματα ώστε οι συμπολίτες μας να συναποφασίζουν μαζί μας».

«Που είσαι Θανάση;» φώναξε προς το τέλος της ομιλίας του ο Δαμιανός αναζητώντας τον μοναδικό διεκδικητή της Τοπικής Κοινότητας Πικερμίου Θανάση Αδαμόπουλο ανάμεσα στο πλήθος. Κι όταν εκείνος εμφανίστηκε χαμογελαστός αν και φανερά ξαφνιασμένος τον ρώτησε «Πως και σε αγάπησαν όλοι τόσο ξαφνικά Θανάση;» και συνέχισε «Εγώ συνεργάστηκα με τον Θανάση όλα αυτά τα πέντε χρόνια στην Συμμαχία Δημιουργίας και τη συνεχίζω ως υπ. δήμαρχος σήμερα» και αλλού «Ως ο Κλεισθένης ορίζει ο δήμαρχος μπορεί να χορηγήσει αρμοδιότητες στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κι εγώ ως δήμαρχος, επειδή ακριβώς έχω συνεργαστεί άψογα μαζί του, με εκείνον πρόεδρο θα πραγματοποιήσουμε πολλά ώστε το Πικέρμι ν’ αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος σε επί μέρους θέματα που αφορούσαν τόσο προγραμματισμένα μεγάλα έργα με σημαντικές παρεμβάσεις του συνδυασμού Φαφούτη, όσο και σε θέματα που αφορούσαν το Πικέρμι αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη ο Δαμιανός καταχειροκροτήθηκε. Μια δυο φορές μάλιστα απάντησε σε παρέμβαση ακροατή, αποδεικνύοντας την άνεση με την οποία κινείται ένας πεφωτισμένος ηγέτης.

Πρέπει να μνημονευτεί ότι δεν παραβρέθηκε κανείς κομματικός εκπρόσωπος «γιατί εμείς, τόνισε ο Δαμιανός, δεν βασιζόμαστε σε κόμματα, ούτε θέλουμε κομματικές στηρίξεις. Εμείς βασιζόμαστε σε σας, τους δημότες μας και θέλουμε την δική σας στήριξη για ν’ αναλάβουμε τις τύχες του δήμου μας».

Παραβρέθηκαν ωστόσο οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Κατσιγιάννης και Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη κι ο Γιάννης Σμέρος, με την Χριστίνα Τσαντουλή με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Ιδιαίτερης μνείας έτυχε ο Ραφηνιώτης Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης ως μοναδικός εκπρόσωπος Πατούλη στους δήμους Μαραθώνα & Ραφήνας-Πικερμίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υπ. Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού και των δύο κοινοτήτων, με έντονο το γυναικείο στοιχείο, αφού το 45% του συνδυασμού είναι γυναίκες.

Συμπερασματικά να πούμε ότι ο Δαμιανός Φαφούτης κέρδισε και τον πιο δύσπιστο δημότη, βάζοντας στέρεες βάσεις στο Πικέρμι ως ο αυριανός Δήμαρχος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η βραδιά έκλεισε χαρούμενα με τραγούδια απ’ την Μαρία Ρεμπούτσικα, το Γιώργο Κωνσταντινίδη (πιάνο – φωνή) και τον Κώστα Καλογήρου στα ντραμς, τους οποίους απόλαυσαν όσοι έμειναν τελικά, καθώς οι περισσότεροι παραβρέθηκαν για ν’ ακούσουν τον νέο δήμαρχο, κάτι απόλυτα κολακευτικό για τον Δαμιανό Φαφούτη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα