21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ, ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ!

ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ, ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ!

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο ναό του Αγίου Χριστοφόρου όπου εψάλη Πανηγυρικός Εσπερινός χοροσταντούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μ&Λ κ. Νικολάου.

Μετά την λειτουργία και τον εξαιρετικό όπως πάντα λόγο του Δεσπότη, ο οποίος αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου και την εξ’ αυτής κατάλυση του θανάτου. Με την Ανάσταση ο θάνατος αποτελεί την μόνη οδό που οδηγεί στην μετά θάνατον ζωή που διαρκεί αιώνια. Τόνισε επίσης ότι έστω και λίγη πίστη, όση ένα σπόρος, στην Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί σωτηρία, αφού απ’ έναν σπόρο βγαίνει ένα δέντρο το οποίο δίνει καρπούς. Υπενθύμισε δε ότι οι μυροφόρες γυναίκες ήταν αυτές που με το που άρχιζε το χάραμα έμαθαν για την Ανάσταση του Κυρίου και έσπευσαν τρέχοντας να διαλαλήσουν παντού το χαρμόσυνο νέο.

Ακολούθησε σύντομη περιφορά της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου ώστε να μην παρεμποδιστεί επί μακρόν η διέλευση των τροχοφόρων επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και αμέσως με την επιστροφή στην εκκλησία έγινε αρτοκλασία μπροστά στην είσοδο του Ναού.

Η ιδιαιτερότητα του φετινού εορτασμού λόγω και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών σε 17 μέρες ήταν η παρουσία των υποψηφίων δημάρχων και πολλών υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Και του χρόνου!

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα