18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒύρωνας: Το άγνωστο δράμα της 16χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την...

Βύρωνας: Το άγνωστο δράμα της 16χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Παρά τις πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη 16χρονη από τα κυκλώματα ναρκωτικών

Απεγνωσμένες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν το παιδί τους από τα δίχτυα του κυκλώματος ναρκωτικών έκανε η οικογένεια της 16χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική  μετά τη χρήση κοκτέιλ ουσιών στην περιοχή του Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρχε προσπάθεια να βλάψουν ξανά την 16χρονη και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια.

Αγώνας για να γλυτώσει

Τότε πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της 16χρονης είχαν προλάβει και με την επέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά.

Μάλιστα υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν πολλές προσπάθειες, με χαρακτηριστική την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης η οποία αναφέρει ότι το παιδί της είχε γίνει πειραματόζωο επιτήδειων.

Κοκτέιλ ναρκωτικών

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εκείνο το μοιραίο απόγευμα και μέσα σε λίγες ώρες η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα», στο Άλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό με χάπι που καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή, στη μονοκατοικία του Βύρωνα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, ενώ, όπως αναφέρουν, όταν συνελήφθησαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας που προμήθευσε στην 16χρονη τα ναρκωτικά και ρωτήθηκαν τι έχει συμβεί, υπερασπίζονταν τους εμπόρους ναρκωτικών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα