24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική αύριο Παρασκευή

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική αύριο Παρασκευή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι αρμόδιοι φορείς των δήμων βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ.

Σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή το ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε την απόφαση : bit.ly/2XzMn0d

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα ενημερώνουμε ότι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα