27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΤΑΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΣΚΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ

ΟΤΑΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΣΚΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ

Αφήσαμε σκόπιμα να περάσουν κάποιες μέρες μετά τα εγκαίνια των δίδυμων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Διασταύρωση της Ραφήνας για να κάνουμε τον απολογισμό, μιας διοργάνωσης που ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών, σε σχέση με τα μέγιστα ωφελήματα της δωρεάς Μαρτίνου προς τη νεολαία του δήμου στο χώρο του αθλητισμού.

Τούτο διότι έπρεπε να μιλήσουμε με πολλά πρόσωπα, εμπλεκόμενα η μη, επισκέπτες ή μη, ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη για να ασκήσουμε κριτική σε όσα έγιναν και κυρίως σε όσα ΔΕΝ έγιναν. Ακριβώς όπως η κριτική ακολουθεί μετά το σβήσιμο των φώτων της ράμπας μιας θεατρικής παράστασης.

Έχουμε και λέμε:

Πρώτον ενώ ο χώρος προσφερόταν για μια τέλεια διοργάνωση με την αρμόζουσα επισημότητα, όπου οι παραβρισκόμενοι επίσημοι και μη να κάθονται σε καρέκλες, βλέποντας ένα αξιοπρεπές μεγάλο τραπέζι διακοσμημένο ανάλογα για τον αγιασμό, με  παρουσία της φιλαρμονικής που θα έντυνε μουσικά την όλη γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως ακριβώς την ημέρα ανακήρυξης του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου ως επιτίμου δημότη, καθώς υπήρχε άπλετος αύλειος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και θεατρικές παραστάσεις μελλοντικά, το πρόσωπο που ανέλαβε τη διοργάνωση προτίμησε να στριμώξει τον κόσμο σ’ ένα στενό διάδρομο μπρος στη πόρτα του κλειστού γυμναστηρίου μ’ ένα τραπεζάκι που ίσα – ίσα χώραγε τα απαιτούμενα για τον αγιασμό, ενώ ο προαναφερθείς παρακείμενος χώρος είχε παραχωρηθεί στα παιδιά του παλαιστικού που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν οπτικά την όλη τελετή. Και μη διαστούν κάποιοι να επικαλεστούν τη πιθανότητα βροχής, γιατί αποτελεί φτηνή δικαιολογία της μη ικανότητάς τους να διοργανώσουν σωστά μια τόση σημαντική εκδήλωση.

Δεύτερον ενώ το ζεύγος Μαρτίνου έφθασε νωρίτερα ώστε να έχει την ευκαιρία η κ. Μαρίνα Μαρτίνου να δει από κοντά το αποτέλεσμα της τεράστιας δωρεάς του συζύγου της κ. Θανάση Μαρτίνου, όπου τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, η επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. κ. Δημητρίου κι ο πρώην υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτος εργαζόμενος σήμερα στο εν λόγω κέντρο, ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς κατέφθασε καθυστερημένα και κυριολεκτικά υποχρέωσε όλους να πάνε στο χώρο της τελετής ένα τέταρτο πριν από την ώρα που είχε οριστεί για την έναρξη με ότι αυτό συνεπάγετε, παρά του ότι η κ. Δημητρίου τους κάλεσε να καθίσουν στο γραφείο της όπου είχε ετοιμάσει κυπραίικα φιλέματα, με τη θετική ανταπόκριση όλων όπως φαινόταν καθαρά στα πρόσωπά τους. Παρά ταύτα ο κ. Μπουρνούς επέμενε με αποτέλεσμα να στηθούν όρθιοι ώρα περιμένοντας την έναρξη του αγιασμού που υπήρχε σημαντικός λόγος για τη καθυστέρηση όπως θα δείτε πιο κάτω

Τρίτον επειδή πια φαινόταν η κούραση της αναμονής αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο αγιασμός με τον παπά Νικόλα της Αναλήψεως και τότε μάθαμε το απίστευτο από τα τηλεφωνήματα που έγιναν απ’ το δήμαρχο ότι δύο καλεσμένοι, ο Μητροπολίτης Μ&Λ κ.κ. Νικόλαος  δεν απαντούσε στη κλήση κι ο αντιπ/ρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου απάντησε ότι βρισκόταν καθ’ οδόν. Έτσι ο μεν κ. Φιλίππου ήρθε ενώ είχε ξεκινήσει ο αγιασμός, (όπως κι άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι), ο Σεβασμιότατος δε που έφθασε κατά τη διάρκεια του αγιασμού, περίμενε στο αυτοκίνητό του την απόλυση για να έρθει στο χώρο. Όλα αυτά τα απίστευτα τραγικά συμβάντα θα είχαν αποφευχθεί, αν ο διοργανωτής είχε κάνει όσα προαναφέραμε σχετικά με τις καρέκλες και τη μουσική που θα έπαιζε η φιλαρμονική κάνοντας ευχάριστη την αναμονή.  Ευτύχημα η μέτρια προσέλευση κόσμου που θα έκανε το πρόβλημα οξύτερο, καθώς πολλοί έρχονταν, αλλά αποχωρούσαν μη μπορώντας να σταθούν ώρες όρθιοι.

Τέταρτον ενώ υπήρχαν τα παιδιά του παλαιστικού συλλόγου, που έδωσαν και μια νότα ενθουσιασμού στην τελετή, δεν είχε προβλεφθεί μια ολιγόλεπτη επίδειξη των ικανοτήτων έστω και μόνο για το Μητροπολίτη, τους δωρητές, τους βουλευτές  κι όσους μπορούσαν να την παρακολουθήσουν στο στενό χώρο που ήταν ελεύθερος, όπως ακριβώς παρακολούθησαν μερικές ασκήσεις προπόνησης.  Τόσο δύσκολο ήταν να σκεφτεί κάτι τόσο απλό ο διοργανωτής;

Πέμπτο και τελευταίο. Ωραία η σκέψη του κεράσματος στο παρακείμενο κυλικείο του ποδοσφαιρικού γηπέδου με θέα τον προπονητικό αγώνα μεταξύ των ακαδημιών της Θύελλας. Χάθηκε όμως να είχε προβλέψει ο διοργανωτής να κρατηθούν περισσότερα τραπέζια ώστε να μη αναγκαστούν να φύγουν επώνυμοι του δήμου, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι όμορων δήμων που αναγνώρισαν το πρόβλημα έλλειψης χώρου και διακριτικά αποχώρησαν;

Ποιος ήταν ο υπεύθυνος διοργανωτής;

Όσο για τον υπεύθυνο διοργανωτή αυτού του φιάσκου θα ζητήσουμε να τον βρείτε εσείς  όπως κάναμε κι εμείς, αφού κανείς δε μας μίλησε ευθέως για το όνομά του, διά της ατόπου επαγωγής.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ρωτήσαμε τον κ. Δουβίτσα του ΔΟΠΑΠ μας απάντησε ότι ουδεμία σχέση είχε αφού η διοργάνωση ανήκε στο δήμο, βοήθησε μόνο σ’ ότι του ζητήθηκε σχετικά με το κέτερινγκ. Κατόπιν ρωτήσαμε τον κ. Κολλάρο του παλαιστικού μας απάντησε επίσης αρνητικά και μας είπε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μαζέψει τα παιδιά του συλλόγου όπως του ζητήθηκε ώστε να είναι παρόντα. Ο αντιδήμαρχος κ. Παλπατζής επίσης το μόνο που επιμελήθηκε ήταν ο καλλωπισμός των παρτεριών κι η καθαριότητα του χώρου απ’ την αντιδήμαρχο κ. Τσεβά. Όσο για τους άλλους δύο αντιδημάρχους Καλφαντή και Κοκκόλη καμιά σχέση είχαν με το αντικείμενο της εκδήλωσης.

Τελευταία αφήσαμε το Δήμαρχο Ρ-Π κ. Πιστικίδη, ο οποίος μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνει τα πάντα ο ίδιος, αν και παρόλη την πίεση που του ασκήσαμε δε μας είπε το όνομα του υπευθύνου.  Είμαστε σίγουροι ότι αν είχε έστω και μικρή ανάμειξη στη διοργάνωση θα φρόντιζε μεταξύ άλλων να είναι παρούσα η φιλαρμονική του δήμου, όπως έκανε και στη περίπτωση Ελπιδοφόρου.

Πιστεύουμε απόλυτα το δήμαρχο καθώς εκ πείρας ξέρουμε απ’ την άψογη συνεργασία που είχαμε στην εσπερίδα που διοργανώσαμε ως kirkinews.gr για τους πρόσφυγες,  ότι δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Αντίθετα ξέρει να αξιοποιεί τις ιδέες και με ευγένεια να απορρίπτει όσες δεν ανταποκρίνονται θετικά, πάντα σεβόμενος την αντίθετη άποψη.

Αυτά είναι όλα! Σειρά σας να βρείτε τον υπαίτιο που μια τόσο σημαντική εκδήλωση δεν είχε τη λάμψη που της άρμοζε. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα