11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο σύλλογος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  Διασταύρωσης Ραφήνας δικαίως παίρνει τα εύσημα ως ένας δραστήριος και πολύεπίπεδος σύλλογος. Γιατί λοιπόν πρέπει το όνομα του συλλόγου να εμπλέκεται σε προσωπικά θέματα που καμιά σχέση έχουν με τις αρμοδιότητές του; Ο λόγος για το ατυχές σχόλιο του κ. Μακρή που λέει: «όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου (ο Βασίλης Πιστικίδης) τον ξενάγησα στον χώρο του ιδρύματος (εννοεί το παλιό σανατόριο;) με σκοπό την ίδρυση των Μουσείων Λιγνιτωρύχων και Σανατορίου Νταού Πεντέλης και του υπέδειξα το κλειστό γυμναστήριο για να το ζητήσει από την 1η ΥΠΕ και το έκανε .Σε αντίθεση με το χώρο που έχει παραχωρηθεί για τα Μουσεία ο κ .Πιστικίδης εδώ και 2 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα, αν και ο Αντιπεριφερειάρχης με 2 έγγραφά του και πρόσφατη δήλωση του στο www.rpn.gr λέει ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο φτάνει ο Δήμος να υποβάλλει την σχετική μελέτη.

 Γιατί δεν θέλει ο κ. Πιστικίδης να γίνει Μουσείο Λιγνιτωρύχων στη Διασταύρωση;΄Γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μπορεί ο κ. Μακρής να νιώθει πικραμένος γιατί δε προχωρά η υπόθεση των μουσείων που έχει θέσει σκοπό ζωής, αλλά να λέει ανακρίβειες δεν του είναι επιτρεπτό τουλάχιστον από αφανείς ανθρώπους που έχουν παλέψει χρόνια πριν, να εξασφαλίσουν τόσο τη βιωσιμότητα του Κ.Υ. όσο και την παραχώρηση των αθλητικών χώρων στο δήμο ώστε να μη χαθούν στη λησμονιά.

Η αλήθεια είναι ότι το κλειστό παραχωρήθηκε στο δήμο επί θητείας Ζώτου ως υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ, όπως κι η υπόσχεση του κ. Μαρτίνου για την ανακαίνισή του. Για να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα βεβαίως κι ενεργοποιήθηκε η νέα δημοτική αρχή, χωρίς να χρειάζεται την υπόδειξη του κ. Μακρή, αφού ήξερε όλη την προϊστορία από πρώτο χέρι και συνέχισε απ’ το σημείο που είχε μείνει η υπόθεση, όπως πρέπει να κάνει κάθε εχέφρων τοπικός άρχοντας.  Αυτά για τα αποδοθούν τα του καίσαρος τω Καίσαρι.

Όσο για τον κ. Μακρή καλό είναι να μη βιάζεται να κατηγορεί αδιακρίτως, γιατί υποθέσεις όπως η συγκεκριμένη για τα Μουσεία, θέλουν καιρό να ωριμάσουν και χρηματοδότηση για να προχωρήσουν. Ακόμα κι αν ο κ. Φιλίππου έχει τη διάθεση να χρηματοδοτήσει το έργο, θα πρέπει να προηγηθούν η παραχώρηση προς τούτο απ’ την 1η ΥΠΕ, οι αρχιτεκτονικές μελέτες, η αδειοδότηση που θέλουν λεφτά για να γίνουν. Πρέπει να υπολογιστεί δε ότι σε καιρό κρίσης μάλλον οι προτεραιότητες στρέφονται σε άλλους τομείς όπως η παιδεία κι η υγεία.

Κι ένα τελευταίο εδώ φτύσανε αίμα κάποιοι άνθρωποι απ’ το 2006 και μετά να σωθεί, να ανακαινιστεί και να αξιοποιηθεί το Κ.Υ. Ρ-Π που είναι προς το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής, τόσα χρόνια το γήπεδο είχε παραχωρηθεί στη Θύελλα χωρίς να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όπως και το κλειστό μέχρι να βρεθεί ο χρηματοδότης ώστε να αξιοποιηθούν, ο κ. Μακρής θέλει να ικανοποιηθεί το αίτημά του σε δυο χρόνια;   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα