17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Δύο δήμοι απ’ τους 66 έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της κ. Δούρου για εκπόνηση ολοκληρωμένων τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων, που τους είχε ζητήσει μέχρι το τέλος του 2014, ο δήμος Ελευσίνας και ο δήμος Παλλήνης.

Ωστόσο μόνο ο δήμος Ελευσίνας έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει το τοπικό σχέδιο δράσης με επίκεντρο την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση ογκωδών αντικειμένων εδώ και μία πενταετία, από την εποχή, δηλαδή, του αείμνηστου πρώην δημάρχου Γιώργου Αμπατζόγλου. Όσο αφορά το δήμο Παλλήνης  εκπόνησε μεν σχέδιο αλλά δεν έχει ξεκινήσει να το εφαρμόζει.

Τις επόμενες μέρες και έως τα τέλη Φεβρουαρίου, «θα διανεμηθεί στους δήμους πρότυπο τοπικό σχέδιο ώστε να αποκτήσουν μια εικόνα επί των σχεδίων», όπως αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η κατάρτιση τοπικών σχεδίων θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν στον ΠΕΣΔΑ, ο οποίος με βάση τους σχεδιασμούς της περιφέρειας πρέπει να είναι έτοιμος έως τα τέλη Ιουνίου.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα