23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡΧΕ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡΧΕ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

Χάρμα οφθαλμών και ώτων όσα γράφονται και λέγονται σχετικά με τη δημοτική αρχή του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Πως αλλιώς να σχολιάσει κάποιος την ευχή προς το δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη να είναι δήμαρχος για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα(!) ή την αναφορά σε έντυπο του δήμου για το πείραμα συνδιοίκησης του δήμου που υιοθετήθηκε απ’ την ΠΕΔΑ(!). Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα απ’ την αρχή.   

Βρισκόμαστε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, όταν ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Γιώργος Χαχολάκης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, προσφωνώντας το δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη λέει: «ευχαριστούμε το δήμαρχο που ευχόμαστε να παραμείνει δήμαρχος για πολλά χρόνια ακόμα!»

Δεν γνωρίζουμε αν κατάλαβαν κι άλλοι αυτό που κτύπησε καμπανάκι σε μας.

«Καλέ μας  πρόεδρε, πως θα παραμείνει ο Πιστικίδης δήμαρχος για πολλά χρόνια ακόμα, αφού σε 2μιση χρόνια θα παραιτηθεί απ’ τη θέση του; Δεν γνωρίζετε ως συμμετέχων τη προεκλογική συμφωνία για συνδιοίκηση; Αγνοείτε τον συν-δήμαρχο που περιμένει στη γωνία; Ή μήπως μας λέτε κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε; Δεν το κάνετε πιο λιανά;»

Διαβάζουμε στο έντυπο ΑΡΑΦΗΝ που επανεκδίδεται απ’ τον ΔΟΠΑΠ, επαναφέροντας στο προσκήνιο εποχές Κεχαγιόγλου, την ‘’ανιδιοτελή’’ ανάγνωση των 100 ημερών μιας νέας αντίληψης στην αυτοδιοικητική διαχείριση απ’ τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς.

Εκεί ο κ. Μπουρνούς επαίρεται για το «πρωτότυπο για τα ελληνικά (αν υπάρχει στα ξένα μάλλον έπρεπε να το επισυνάψει στα γραφόμενα του) αυτοδιοικητικά δρώμενα και ταυτόχρονα πρωτοποριακό μοντέλο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων (πλεονασμός) που εφαρμόζεται από την πρώτη Σεπτέμβρη στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου (εννοεί την συνδιοίκηση 2μιση χρόνια ο Πιστικίδης δήμαρχος, 2μιση ο Μπουρνούς)» για να συνεχίσει, αποφεύγουμε τους προσφιλείς πλεονασμούς του γράφοντος και συνοψίζουμε, «σ’ αυτό το σχήμα που οι Βασίλης Πιστικίδης και Βαγγέλης Μπουρνούς κέρδισαν την πλήρη εμπιστοσύνη των πολιτών (μόνο που οι πολίτες μετά τις εκλογές συνειδητοποίησαν τι ψήφισαν όπως τουλάχιστον διατείνονται κατόπιν εορτής βεβαίως) το πείραμα συνδιοίκησης που υιοθετήθηκε με εξίσου εντυπωσιακή επιτυχία στη πρόσφατη εκλογική διαδικασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)!»

Μεγάλο λάθος κ. Μπουρνούς! Δεν πρόκειται για την ΠΕΔΑ όπου πρόεδρος είναι ο κ. Πατούλης, αλλά για τον ΕΔΣΝΑ, όπου για να αποκτήσει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου η κ. Δούρου, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έγιναν διάφορες συνεννοήσεις για αλλαγή προέδρου ανά έτος, με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είχαμε συνδυάσει σκωπτικά τις δύο περιπτώσεις σε παλιότερη ανάρτησή μας εκείνης της περιόδου, χωρίς βέβαια να ξέρουμε ότι θα υιοθετηθεί ως εύσημο για σας.

«Αλήθεια κ. Μπουρνούς, πιστεύετε ότι είναι το ίδιο η εκλογική διαδικασία ενός συνδικαλιστικού οργάνου με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης δημάρχου; Ξεχνάτε ότι στα συνδικαλιστικά θέματα υπεισέρχονται πλείστες όσες συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι; Ότι θα πέφτατε στη φάκα των συνειρμών σας μπερδεύοντας δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκλογές, ειλικρινά σας υποτιμά. Αλήθεια πιστεύετε ότι όλα επιτρέπονται στη νομή της εξουσίας;»   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα