23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΛΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ

Τελείως απαράδεκτο γεγονός ότι δήμαρχοι δήμων του λεκανοπεδίου, αποφασίζουν να διαθέσουν κατασκηνώσεις που διατηρούν σε δήμους του παράλιου μετώπου της ανατολικής ακτής για τη φιλοξενία προσφύγων, χωρίς να έχουν καν την ευθιξία και το φιλότιμο να συνεννοηθούν με τους συναδέλφους τους δημάρχους στην επικράτεια των οποίων βρίσκονται οι κατασκηνώσεις που παραχωρούνται.

Απτό παράδειγμα η δήμαρχος Ζωγράφου που χωρίς καμιά επικοινωνία με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλη Πιστικίδη, παραχώρησε με απόφαση του δημοτικού της συμβουλίου τις κατασκηνώσεις που διατηρεί ο οικείος δήμος της στη Ραφήνα, για τη φιλοξενία άγνωστου αριθμού προσφύγων/μεταναστών και με το χρόνο παραμονής τους εκεί να αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό.

Με αυτό το σκεπτικό οι δήμοι του παραλιακού μετώπου που διατηρούν πλείστες κατασκηνώσεις διαφόρων φορέων και δήμων του κέντρου, Ν. Μάκρη – Ραφήνα – Λαύριο, κινδυνεύουν, εν αγνοία τους, μάλιστα να υποδεχτούν περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους μπορούν να αντέξουν οι τοπικές τους κοινωνίες.

Προς τούτο έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη, στη σύσκεψη που διοργάνωσε η περιφερειάρχης Αττικής με όλους τους δημάρχους και θέμα το προσφυγικό, προς την κ. Δούρου την οποία κατέστησε υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν, επικεντρώνοντας  στη μη ενημέρωσή του, ως προς την απόφαση της συναδέλφου του κ. Καφατσάκη Ζωγράφου, να παραχωρήσει τις κατασκηνώσεις του δήμου της παραβλέποντας ότι αυτές βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων Ραφήνας-Πικερμίου.

Κατόπιν τούτου ορίστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Ραφήνα, για να συζητήσουν πλέον την κατάσταση που διαμορφώνεται, ώστε να παρθούν οι πρέπουσες αποφάσεις ώστε η εν λόγω εγκατάσταση – φιλοξενία προσφύγων να τεθεί κάτω από αυστηρούς κανόνες διαχείρισης, τόσο σε επίπεδο αριθμού φιλοξενουμένων, όσο και σε επίπεδο διαμονής και σίτισης, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη τοπική κοινωνία καθώς οι εν λόγω κατασκηνώσεις βρίσκονται στη καρδιά της πόλης και πλάι στους οικισμούς της.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα